InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
The Last Hillbilly
Archief
The Last Hillbilly
IDFA 2020

The Last Hillbilly

Diane Sara Bouzgarrou, Thomas Jenkoe
Frankrijk, Qatar
2020
76 min
Internationale Première
Festival history

Ze staan bekend als laaggeschoolde boerenkinkels, straatarm en gewelddadig. Brian Ritchie weet donders goed hoe er in de rest van de Verenigde Staten wordt gedacht over hillbillies, de bewoners van het Appalachengebied. En al die vooroordelen kloppen ook, geeft hij zelf toe. Maar The Last Hillbilly laat intussen ook zien dat het eenvoudig ogende leven alles behalve simpel in elkaar steekt.

Regisseurs Diane Sara Bouzgarrou en Thomas Jenkou doken voor dit intieme portret de bergen van Kentucky in. Ritchie mijmert daar over de schoonheid van de natuur, de liefde voor zijn kinderen en hoe zijn levensstijl steeds zeldzamer lijkt te worden. Drie generaties geleden was de hillbilly nog een onafhankelijke pionier, maar sinds de aanleg van de kolenmijnen lijkt dat bestaan te zijn vervlogen.

Met dreigende klanken op de soundtrack en een diep familieverdriet dat in Ritchie’s poëtische voice-over terugklinkt, voelt de film geregeld somber. Maar wat toch vooral blijft hangen, is de schoonheid van dit unieke bergleven. Dat Ritchie zijn kennis en passie doorgeeft aan de jongste generatie zorgt voor een hoopvolle toon.

Credits
Regisseur
Editing
  Théophile Gay-Mazas
  Théophile Gay-Mazas
Music
  Jay Gambit
  Jay Gambit
Screening copy
  Films de Force Majeure,
  The Party Film Sales
  Films de Force Majeure,
  The Party Film Sales
World Sales
  The Party Film Sales
  The Party Film Sales

Images

0