InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
To Be Continued
Archief
To Be Continued
IDFA 2018

To Be Continued

Turpinājums
Ivars Seleckis
Letland
2018
97 min
Ned. Première
Festival history

Vijf Letse kinderen, afkomstig uit verschillende plaatsen in het land, worden gevolgd tijdens hun eerste schooljaar. Glebs en Zane wonen allebei in Riga; Kārlis helpt buiten schooltijd al mee op de boerderij; met een moeder die in Groot-Brittannië werkt groeit Anete op bij haar oma; en Anastasia loopt elke dag een lange weg door het bos om de bus naar school te halen.

De kinderen worden thuis gefilmd, op weg naar school, in de klas, tijdens muzieklessen en in hun vrije tijd. De film geeft niet alleen een beeld van de kinderen en hun diverse achtergrond, maar verschaft ook een inkijkje in het Letse onderwijssysteem, dat de kinderen veel vrijheid en verantwoordelijkheid lijkt te geven, en toont het overweldigende landschap door alle seizoenen heen. 

De herinnering aan zijn eigen verstoorde jeugd in de duistere jaren veertig was voor de hoogbejaarde regisseur Ivars Seleckis – die met The Crossroad Street in 1989 op IDFA de Joris Ivens Award won – aanleiding om met deze documentaire vast te leggen hoe de hedendaagse Letse jeugd opgroeit. Wat hem betreft wordt de film vervolgd.

Credits
Productie
  Antra Gaile namens Mistrus Media,
  Gints Grūbe namens Mistrus Media
  Antra Gaile namens Mistrus Media,
  Gints Grūbe namens Mistrus Media
Screening copy
  Mistrus Media
  Mistrus Media

Video's

Images

0
1
2