InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Here We Move Here We Groove
Over IDFA
Archief
Here We Move Here We Groove
IDFA 2020

Here We Move Here We Groove

Sergej Kreso
Nederland
2020
92 min
Wereldpremière
Festival history

Toep-toep, doen de wielen van de taxi waarmee DJ Robert Soko over de plek wordt gereden waar ooit de Berlijnse muur stond. Het is ook het geluid van de beat van east meets west – de mix van westerse muziek en opzwepende Balkanritmes die Soko in 1993 in de Europese clubscene lanceerde onder de naam Balkan Beats. Als jonge vluchteling uit voormalig Joegoslavië organiseerde Soko dansavonden waar hij de Berlijnse punkrockmentaliteit combineerde met de energieke muziek van zijn geboorteland; ze werden in Europese steden al snel razendpopulair.

Nu de populariteit van de stroming dalende is, gaat Soko op zoek naar nieuwe bronnen van inspiratie. Die vindt hij op een reis naar zijn geboortegrond, waar op dat moment stromen vluchtelingen uit onder meer Syrië en Afghanistan passeren. Velen van hen hebben Berlijn als gedroomde eindbestemming. Ter plaatse gaat Soko meteen aan de slag met de nieuwe muziek die hij hoort.

In deze even geëngageerde als muzikale vertelling over bruggen bouwen met muziek, rapt een Afghaanse jongen op Palestijnse beats en zingt een Griekse over hoe het is een vreemdeling te zijn.

Credits
Regisseur
Productie
  Janneke Doolaard,
  Harmen Jalvingh namens DOXY
Executive producer
Cinematografie
Geluid
Muziek
  Robert Šoko,
  Uroš Petković
  Robert Šoko,
  Uroš Petković
Sound Design
Involved TV Channel
  EOdocs
  EOdocs
Screening copy
  DOXY
  DOXY
World Sales
  Rise and Shine World Sales
  Rise and Shine World Sales

Video's

Images

0
1
2