InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
The Snow Calls
Archief
The Snow Calls
IDFA 2020

The Snow Calls

Barf minamad
Marjan Khosravi
Iran
2020
49 min
Wereldpremière
Festival history

Na drie dochters heeft Mina nog één kans: haar volgende kind moet een jongetje zijn, anders trouwt haar man met een andere vrouw. Zo is de traditie nu eenmaal. De hoogzwangere Mina en haar gezin wonen in het zuidwesten van Iran, waar de regels van de Bakhtiari-stam gelden. Van een echo ziet de aanstaande moeder deze keer af, uit angst voor het resultaat en het bijbehorende geroddel in de omgeving. De druk van haar schoonfamilie is immers al hoog genoeg; hoewel Mina ook mensen aan haar zijde blijft houden.

Terwijl de pakken sneeuw steeds dikker worden en de buitendeur nauwelijks meer opengaat, wordt de stemming in huis benauwender. Krijgen we een happy end met de geboorte van een zoon, of kijken we naar een leven dat op het punt staat uit elkaar te vallen?

Regisseur Marjan Khosravi filmt schijnbaar onopgemerkt door in het gezinsleven, ook tijdens de moeilijkste momenten. The Snow Calls wordt daarmee een intiem en onopgesmukt portret. Een integere film, over het pijnlijke spanningsveld tussen liefde en eeuwenoude traditie.

Credits
Regisseur
Productie
Executive producer
Cinematografie
Montage
Geluid
Sound Design
Screening copy
Scenario
Muziek

Video's

Images

0
1
2
3