InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
White Noise
Archief
White Noise
IDFA 2020

White Noise

Daniel Lombroso
Verenigde Staten
2020
95 min
Internationale Première
Festival history

Elf dagen na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump, in november 2016, gaat filmmaker Daniel Lombroso op pad met een aantal Amerikaanse Trump-aanhangers. Alt-right-activist Richard Spencer, influencer Lauren Southern en antifeminist Mike Cernovich strijden ieder op hun eigen manier tegen alles wat in hun ogen de maatschappij ontwricht.

Zo gaat de 22-jarige Southern naar Italië om daar eigenhandig bootvluchtelingen tegen te houden. We zien hoe ze zichzelf filmt in de taxi en hoe ondertussen op social media-kanalen de positieve commentaren en hartjes binnenstromen. Tijdens een bijeenkomst van Spencer gaan rechterarmen de lucht in wanneer hij ‘Hail Trump’ roept. Hij haalt er het internationale nieuws mee.

Hoe groot de invloed van Cernovich is, voelt hij wanneer er tijdens de Unite the Right-rally in Charlottesville in 2017 een dode valt. Terwijl hij die traumatische gebeurtenis aangrijpt voor een rebranding van zijn beweging, zet ook zijn vrouw vraagtekens bij zijn politieke overtuigingen. De activisten beginnen na jaren van ‘white noise’ (ruis, maar ook: witte ophef) te beseffen dat hun stem grote gevolgen kan hebben. Kunnen ze die druk wel aan?

 

Credits
Regisseur
Production
Co-production
Executive producer
Cinematography
Editing
Sound Design
Music
World Sales
Screening copy

Images

0
1
2