InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Intensive Life Unit
Archief
Intensive Life Unit
IDFA 2021

Intensive Life Unit

Jednotka intenzivního života
Adéla Komrzý
Tsjechië
2021
73 min
Internationale Première
Festival history

Ondřej Kopecký en Kateřina Rusinová, artsen van het General University Hospital in Praag, pionieren in de palliatieve ziekenhuiszorg. Tijdens intieme gesprekken met patiënten voor wie genezing niet meer mogelijk is, zoeken zij antwoorden op vragen die de moderne geneeskunde niet gewend is te stellen: geloof je in het bovennatuurlijke? Hoelang wil je nog op deze wereld blijven? Welke behandeling – als je die wilt – past daarbij? Vragen waarop iedere patiënt een ander antwoord heeft, net als op de vraag wat een goed leven is.

Met aandacht, afgewogen woorden en een immens respect voor de persoonlijke waarden van de patiënten en hun naasten bewijzen de artsen dat palliatieve zorg een onmisbaar onderdeel is van de moderne geneeskunde. Met machines aan de ene kant en hun collega’s in witte jassen aan de andere, stellen zij de mens centraal. Ze maken vaak een enorm verschil in de laatste fase van iemands leven.

Een bescheiden, serieuze film – deels ontwikkeld tijdens IDFAcademy’s Summer School – die de patiënten met evenveel waardigheid beschouwt als de artsen dat doen, en die iets ongrijpbaars maar o zo menselijks heel dichtbij brengt.

Credits
Regisseur
Productie
Cinematografie
Montage
Screening copy
Geluid
Sound Design
Muziek
Co-productie

Video's

Images

0
1
2
3
4
5
6
7
8