InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
All the Beauty and the Bloodshed
Over IDFA
Archief
All the Beauty and the Bloodshed
IDFA 2022

All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras
Verenigde Staten
2022
122 min
Ned. Première
Festival history

De activist Nan Goldin en de kunstenaar Nan Goldin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in deze openhartige documentaire over de baanbrekende Amerikaanse fotografe. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizenfour) interviewt Goldin over haar leven en drijfveren. Ze illustreert het persoonlijke verhaal van Goldin met haar foto’s en met beelden van de protestacties die ze organiseerde.

Goldin, die op jonge leeftijd van huis wegliep, brak als fotograaf door met de fotoserie The Ballad of Sexual Dependency, waarin ze intieme snapshots van haar vrienden én zichzelf verwerkte. Tegenwoordig komt ze met haar actiegroep PAIN (Prescription Addiction Intervention Now) op voor verslaafden aan pijnstillers, en strijdt ze tegen de makers ervan, met name de familie Sackler. Die verdiende miljarden dollars aan de pijnstiller OxyContin en droeg daarmee bij aan de opioïdencrisis in de VS.

Goldin spreekt uit ervaring. Toen zij na een operatie die pijnstiller kreeg, raakte ze meteen verslaafd. De Sacklers kende ze toen alleen nog als de filantropen die de vooraanstaande musea sponsoren waar ook haar eigen fotografische werk te zien is.

Credits
Regisseur
Productie
  Howard Gertler,
  Nan Goldin,
  Yoni Golijov,
  John Lyons,
  Laura Poitras,
  Participant,
  Praxis Films
Muziek
  Soundwalk Collective
  Soundwalk Collective
Montage
Nederlandse distributie
  Cinéart Nederland BV
  Cinéart Nederland BV
World Sales
  Altitude Film Sales
  Altitude Film Sales
Screening copy
  Cinéart Nederland BV
  Cinéart Nederland BV
Executive producer
Co-productie
Cinematografie
  Nan Goldin
  Nan Goldin

Images

0
1