InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Over IDFA
Wie we zijn
Over IDFA
Missie en visie

Missie en visie

Lees onze kernwaarden.

Missie

IDFA wil een onafhankelijk platform zijn waar filmmakers een publiek kunnen vinden voor hun creatieve documentaires. Daarom stimuleert het de productie en distributie van een breed scala aan documentairefilms. Op deze manier draagt IDFA bij aan de uitbreiding en verbetering van het internationale documentaireklimaat, met name door inclusiviteit te bevorderen en een stem te geven aan ondervertegenwoordigde filmmakers.

Visie

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Documentaires die in hun vorm verder durven gaan dan gebaande paden en bestaande verwachtingen.

Kernwaarden

Esthetiek, verbeelding en inspiratie: het herontdekken van het evenwicht tussen tussen documentaire als kunstvorm en documentaire als commercieel product of massamedium.

Inclusie, diversiteit, meerstemmigheid en solidariteit: het laten zien en ondersteunen van films en projecten uit de hele wereld, gemaakt vanuit een divers en niet-dominant perspectief voor een uiteenlopend publiek.

Innovatie: wij willen toonaangevend zijn en innoveren door actief te zoeken naar documentaires met nieuwe vertelvormen en een originele beeldtaal en structuur. Tegelijkertijd zoekt IDFA als instituut naar concepten, formats en programma's die aansluiten op wat er wereldwijd gebeurt - die vernieuwend zijn, maar met de klassieke waarden van de cinema als uitgangspunt.