InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Het Documentaire Paviljoen
Programma april
Het landschap dat in ons huist

Het landschap dat in ons huist

Dit programma wordt gepresenteerd door IDFA en Mister Motley.

Je kunt door je lichaam heen wandelen. De herinneringen die worden opgeslagen in je lijf kunnen worden verbeeld. Net als de wonden die eeuwen aan uitbuiting en geweld hebben toegebracht aan Moeder Aarde. In een zinderende, multizintuigelijke avond laten kunstenaars Eva Spierenburg, Ana Bravo Pérez en Richtje Reinsma ons de verwevenheid van lichaam en landschap ervaren. Aan de hand van performance, geluid, film, geur, verhaal en de zachte beweging van potlood op papier wordt de bezoeker in vervoering gebracht.

Over de kunstenaars

Ana Bravo Pérez houdt zich in haar werk bezig met migratie, geheugen en geweld, waarbij ze haar eigen diaspora-ervaringen als uitgangspunt neemt voor het onderzoeken van onderdrukte verhalen en collectieve geschiedenissen. Tijdens Het landschap dat in ons huist wordt Bravo Pérez’ film Mother Earth’s Inner Organs vertoond.

Eva Spierenburg geeft vorm aan menselijke ervaringen die taal en begrip te boven gaan. Door uitdrukking te geven aan deze persoonlijke zaken en herinneringen gaat ze op zoek naar de menselijkheid die we delen. Deze avond toont Spierenburg onder meer Tracing the Body en Documenting the Body: ruimtelijk werk met een auditief component.

Richtje Reinsma schrijft, tekent en maakt installaties en performances. Taal vormt daarin een belangrijk ingrediënt. Kwetsbare en intieme ervaringen die ze ontleent aan haar eigen bestaan en dat van anderen, vormen dikwijls het uitgangspunt voor het werk. Bezoekers van Het landschap dat in ons huist krijgen de kans een speciale uitvoering van Reinsma’s Huidwandeling te ervaren.

MEIO STILL ID 4

Mother Earth’s Inner Organs

Praktische info

  • Locatie: Het Documentaire Paviljoen, Vondelpark 3 in Amsterdam. Kijk hier voor alle toegankelijkheid- en bereikbaarheidsinfo.
  • Tijd: 19.30-21.00 uur
  • Ticketprijs: Regulier € 12,00. CJP & Stadspashouders € 9,00. Studenten € 6,00.
  • Het programma is Engelstalig. Sommige werken zijn Nederlandstalig.
Tickets & Tijden
26 april
Het landschap dat in ons huist
19.30–21.00
Het Documentaire Paviljoen - Het Podium