InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Tempestad
Het Documentaire Paviljoen
Agenda
Tempestad

Tempestad

Tatiana Huezo
Mexico
2016
105 min
Synopsis

Als Miriam op een doodgewone dag naar haar werk gaat, wordt ze aangehouden op verdenking van mensenhandel. Terwijl de overheid rapporteert dat er een criminele bende is opgerold, valt in werkelijkheid een groep onschuldige Mexicanen ten prooi aan de grillen van een corrupt systeem.

Miriam wordt meer dan een jaar vastgehouden in een gevangenis die wordt gerund door een drugskartel. Haar familie mag opdraaien voor de kosten van haar bescherming. In de gevangenis krijgt Miriam te maken met afpersing, vernedering en extreem geweld: beelden die haar tot op de dag van vandaag achtervolgen. Ook Adela, circusartiest en moeder van Monica, is slachtoffer: haar dochter werd tien jaar geleden door mensenhandelaren ontvoerd en is sindsdien niet meer teruggekeerd.

Met poëtische, meditatieve beelden van het dagelijks leven in Mexico en de stemmen van Miriam en Adela als voice-over, worden de gruwelijke ontvoeringen, de onzichtbare burgeroorlog tussen overheid en drugskartels en de allesoverheersende angst die dit teweegbrengt, aan het licht gebracht.

Lees verder

Stills

0
0
1
0
1