InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Cross Words
Archief
Cross Words
IDFA 2022

Cross Words

Passe-parole
Mario Valero
Frankrijk
2022
81 min
Internationale Première
Festival history

Een vreemde en macabere vondst, in het Parijs van 2019. In de vijver van een vredig parkje blijken twee lichamen te liggen. Voer voor speculatie, ook voor de vriendengroep in Cross Words. Terwijl het nieuwsverhaal een eigen leven begint te leiden, leren we de jonge dertigers steeds beter kennen.

“Dit artikel is onzin”, zegt Boris al direct op een feestje. Hij beweert dat hij erbij was toen de lichamen werden gevonden en ziet niks in de conclusie van de politie. Zijn vrienden trekken juist zijn verhaal weer in twijfel. Maar dat is lang niet het enige waarover ze praten.

Tot 2021 volgt filmmaker Mario Valero hun onderlinge gesprekken en relaties. Van gestrande liefdes tot kruiswoordpuzzels, van een ongewenste zwangerschap tot de coronacrisis; het leven van deze vriendengroep trekt ongedwongen en volkomen naturel voorbij. De grens tussen fictie en realiteit voelt soms flinterdun in dit prikkelende generatieportret waarin verhalen en verhoudingen centraal staan. Bijzonder warm en levendig, ook dankzij de homevideo-achtige camerastijl op klassiek 4:3-formaat.

Genomineerd voor de IDFA Award for Best First Feature

Credits
Regisseur
Productie
  Lisa Merleau namens LLUM
  Lisa Merleau namens LLUM
Co-productie
  Jordane Oudin namens Hippocampe Productions
  Jordane Oudin namens Hippocampe Productions
Cinematografie
Montage
  Léo Richard
  Léo Richard
Geluid
  Ona Balló Pedragosa
  Ona Balló Pedragosa
Sound Design
  Théophile Gay-Mazas
  Théophile Gay-Mazas
Muziek
  Cocanha
  Cocanha
Screening copy
  LLUM
  LLUM