InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
North
Over IDFA
Archief
North
IDFA 2019

North

Leslie Lagier
Frankrijk
2019
49 min
Wereldpremière
Festival history

In Yukon, in het uiterste noordwesten van Canada, leven de mensen in the middle of nowhere, in een adembenemend berglandschap met lange koude winters en korte zomers. Tientallen jaren geleden was dit een welvarende mijnstreek, waar mensen uit diverse plekken op de wereld neerstreken om geld te verdienen. De meeste mijnen zijn nu gesloten, het landschap ligt er verlaten en geschonden bij.

North vertelt het verhaal van dit gebied op een poëtische, maar daarmee niet minder confronterende manier. De beelden tonen aanvankelijk vooral fraaie vergezichten, trage rijders langs restanten van gebouwen en sporen van mijnbouw, aangevuld met oude filmbeelden. Later in de film verschuift de focus, en tonen luchtopnamen de enorme milieuschade aan land en water.

De soundtrack bestaat uit herinneringen en ervaringen van de vroegere mijnwerkers en de oorspronkelijke en huidige bewoners van het gebied. Zij vertellen over vrijheidsdrang en goudkoorts, maar ook over de keerzijde daarvan. Samen vormen zij een verhaal over de innige maar ook destructieve verhouding van de mens tot het land en de natuur.

Credits
Regisseur
Sound
  Pali Meursault
  Pali Meursault
Sound Design
Music
  Éric Bentz
  Éric Bentz
Screening copy
  Local Films
  Local Films

Video's

Images

0
1
2