Ramen Heads

  • Koki Shigeno
  • Japan
  • 2017
  • 93 min
  • Ned. Première
  • Best of Fests
Duik in de wereld van ramen: de steeds populairder wordende Japanse noedelsoep. Wat begon als een snelle, eenvoudige en vooral voedzame soep voor de hongerige bevolking in het naoorlogse Japan, is inmiddels uitgegroeid tot een ware cultus. Devote fans, ramen heads, reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen: wie maakt de beste tonkotsu, shio of miso ramen? Ze hebben er urenlange wachtrijen voor over. Tomita Osamu is al drie jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste ramenchef van Japan. Uitgebreid komen zijn ingrediënten en werkwijze in beeld. Geheimen heeft hij niet, obsessief is hij wel: altijd op zoek naar de beste gedroogde sardines of de lekkerste varkenskop voor zijn bouillon. "Als chef moet je misschien nog wel meer ramen head zijn dan je klanten. Je moet de soep zo goed maken dat mensen hem niet zat worden, zelfs als ze hem elke dag eten." Ook andere chefs komen aan bod, zoals Fukuja, bij wie de tijd stil heeft gestaan, en Ichifuku, bekend van haar beroemde miso ramen.

Credits

  • 93 min
  • kleur
  • DCP
  • Gesproken talen: Japans
  • Ondertiteling in: Engels
Regisseur
Koki Shigeno
Production
Yusuke Kamata namens Netzgen, Arata Oshima
Cinematography
Hidenori Takahashi
Editing
Junichi Saito
Screening copy
Netzgen

IDFA historie

2017
Ned. Première
Best of Fests

Deel deze film

Print deze pagina

IDFA historie

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door het gebruik van cookies kunnen wij meten hoe onze site wordt gebruikt, hoe deze nog verder kan worden verbeterd en om de inhoud van online advertentie uitingen te personaliseren.

Lees
 hier alles over ons cookiebeleid. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies