InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
The Etilaat Roz
Over IDFA
Archief
The Etilaat Roz
IDFA 2022

The Etilaat Roz

Abbas Rezaie
Afghanistan
2022
93 min
Europese Première
Festival history

Volledig transparant, constant scherp op misstanden in de samenleving en politiek. De journalisten van de krant Etilaat Roz maken al tien jaar de best gelezen krant van Kabul. Maar wat doe je als dat werk praktisch onmogelijk wordt? Deze film volgt het team terwijl de stad wordt heroverd door de Taliban.

De krantenredactie werd een fort tussen augustus en oktober 2021, toen de Amerikanen vertrokken uit Afghanistan en de Taliban de macht heroverden. Vliegtuigen en geweerschoten klinken op de achtergrond, maar binnen de omheining gaat het werk door. Voor zover dat nog kan. Hoofdredacteur Zaki Daryabi, die altijd knokt voor de eerlijkste verhalen én de veiligheid van zijn werknemers, begint zich steeds meer zorgen te maken. Rekeningen worden geblokkeerd, censuur neemt de overhand en op straat worden journalisten mishandeld.

Medewerker Abbas Rezaie laat zijn camera constant draaien en laat zo zien hoe een gepassioneerde redactie alle hoop begint te verliezen. Een snijdend beeld van machteloosheid, met een kapitein die zijn schip niet wil verlaten.

Genomineerd voor de IDFA Award for Best First Feature

Credits
Regisseur
Productie
    Abbas Rezaie,
    Zaki Daryabi
Montage
    Pedram Yar
    Pedram Yar

Video's

Images

0
1
2