InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Long, Live, Love
Over IDFA
Archief
Long, Live, Love
IDFA 2020

Long, Live, Love

Lever Elsker Savner
Sine Skibsholt
Denemarken
2020
79 min
Ned. Première
Festival history

Rosemarie (15) overwon al twee keer kanker. Het bracht haar een stevig karakter en een sterke eigen wil. Nu ze beter is, wil ze dóór; met school, vrienden, liefdes en feestjes. Maar Rosemarie is niet de enige die een trauma te verwerken heeft. Haar jonge moeder moet leren omgaan met een puberdochter, terwijl ze de angst om haar kind te verliezen nog een plek moet geven.

Een zoektocht naar nieuwe verhoudingen is het gevolg. Hoe steun je een familielid met een zware ziekte? En hoe ga je ermee om als diegene zichzelf opnieuw moet uitvinden? Sine Skibsholts debuutfilm Who We Were (IDFA, 2016) confronteerde de kijker met de slopende gevolgen van een medisch trauma voor een huwelijk. Long, Live, Love toont de uitwerking hiervan op de onvoorwaardelijke liefdesrelatie tussen ouder en kind.

De tiener kan de worsteling van haar moeder maar moeilijk begrijpen. Meanderend tussen ziekenhuisscènes en stiekeme sigaretjes op de brandtrap ontrolt zich een coming of age-drama waarin we Rosemarie zien groeien als haar nieuwe haar; gestaag, maar wild en zonder te stoppen.

Credits
Regisseur
Production
    Helle Faber namens Made in Copenhagen
    Helle Faber namens Made in Copenhagen
Editing
    Rebekka Lønqvist
    Rebekka Lønqvist
Music
    Martin Dirkov
    Martin Dirkov
World Sales
    DR International Sales
    DR International Sales
Screening copy
    The Danish Film Institute
    The Danish Film Institute

Video's

Images

0
1