InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Innocence
Archief
Innocence
IDFA 2022

Innocence

Guy Davidi
Denemarken, Israël, Finland, IJsland
2022
100 min
Ned. Première
Festival history

In Israël weet elk kind wat het betekent om 18 te worden: dienen in het leger. In dit land betekent de diensttijd vaak ook echt vechten, waarbij de kans bestaat dat je het niet overleeft. In door stemacteurs voorgelezen dagboekfragmenten van gesneuvelde jongeren vertellen ze over hun worsteling met de opgelegde gewelddadigheden, waarbij er nooit plaats is voor hun eigen principes, en overdenken ze hun angsten en doorkruiste toekomstplannen.

Stemmige muziek en dronebeelden van jonge soldaten in een uitgestrekte woestijn voorzien de antimilitaristische boodschap van deze film van een emotionele lading. Beelden van hun dagelijkse, onbezorgde leven worden afgewisseld met amateuropnamen van legeroefeningen, trainingen op de schietbaan en (echte) raketaanvallen.

De Israëlische filmmaker Guy Davidi maakte eerder, samen met de Palestijnse Emad Burnat, de voor een Oscar genomineerde documentaire 5 Broken Cameras (2011). Hij portretteert opnieuw op gevoelige wijze het drama van het Israëlische militarisme, ditmaal voor de jongeren die collectief worden klaargestoomd om te vechten voor hun vaderland.

Credits
Regisseur
Productie
  Guy Davidi,
  Hilla Medalia,
  Lava Films,
  Real Lava
Montage
Geluid
  Heikki Kossi
  Heikki Kossi
Muziek
  Snorri Hallgrímsson
  Snorri Hallgrímsson
Screening copy
  Autlook Filmsales
  Autlook Filmsales
Involved TV Channel
  Channel 8,
  YLE,
  RUV,
  DR Dokumentar,
  EO/IKONdocs,
  RTV Slovenia,
  YES-DOCU, Israel
  Channel 8,
  YLE,
  RUV,
  DR Dokumentar,
  EO/IKONdocs,
  RTV Slovenia,
  YES-DOCU, Israel
World Sales
  Autlook
  Autlook

Images

0