Vast Body 22

  • Vincent Morisset
  • Canada
  • 2018
  • Interactive
  • Internationale Première
  • DocLab Domesticating Reality, IDFA DocLab Competition for Immersive Non-Fiction, DocLab Program
  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen

  Vast Body 22 is een gezamenlijk experiment in beweging. Verschillende mensen werden uitgenodigd om voor een camera een breed scala aan houdingen te bedenken en aan te nemen, die door een systeem konden worden geregistreerd en geïnterpreteerd. In de installatie probeert een veelheid van alter ego's continu de bewegingen na te bootsen van de bezoekers die ze tegenover zich hebben. De software interpreteert jouw gedrag en destilleert uit die constant veranderende input een projectie van een lichaam. Dat lijf volgt weliswaar vloeiend jouw bewegingen, maar verandert wel almaar van lichaam en van identiteit.

  Het resultaat is een speelse, visueel enerverende uiting van de verbeelding. Als een soort toverspiegel verbindt het jouw fysieke lichaam met een digitale evenknie, en biedt het zo de kans om tijdelijk een ander lichaam in te nemen door je bewegingen. Zo bouwt het voort op eigentijdse vragen rond identiteit, empathie en onze relatie met anders-dan-menselijke intelligenties.

  Credits

  • Gesproken talen: Geen dialoog
  Regisseur
  Vincent Morisset
  Co-director
  Caroline Robert
  Production
  Vincent Morisset namens AATOAA
  Key collaborator
  Louise Lecavalier, Rachelle Harris, Kathy Casey, David Francke-Robitaille, Club Vidéo, Louise Bédard, Marc Béland, Shraddha Danielle Blaney, Valérie Chartier, Karla Étienne, Paul-André Fortier, Elinor Fueter, Claude Godbout, Lucie Grégoire, Liven Lamothe, Patrick Lamothe, Yuma Lamothe, Mia Lapierre Poirier, Robert Meilleur, Linda Rabin, Janne Rieu, Romie Rieu, George Stamos, Philip Szporer
  Cinematography
  Thierry Sirois
  Created with Sketch. Alle credits weergeven

  IDFA historie

  2019
  Internationale Première
  DocLab Domesticating Reality
  IDFA DocLab Competition for Immersive Non-Fiction
  DocLab Program

  Deel deze film

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen

  IDFA historie