Lesmateriaal

  Universeel lesmateriaal voor documentaires in het onderwijs

  IDFA biedt docenten kosteloos toegang tot de allerbeste documentaires voor in het onderwijs middels haar online platform Docschool Online.

  Bij alle films in de Docschool Online collectie is lesmateriaal beschikbaar, dat ingelogde docenten kunnen downloaden vanaf hun gratis Docschool Online gebruikersaccount. Veel documentaires beschikken over filmspecifiek lesmateriaal, dat in de meeste gevallen is ontwikkeld in samenspraak met de producent of filmmaker. Bekijk een voorbeeld

  Voor bij de films die (nog) niet beschikken over dergelijk filmspecifiek lesmateriaal, heeft IDFA een algemene lesbrief voor zowel primair als voortgezet onderwijs samengesteld, die universeel gebruikt kan worden bij het inzetten van documentaire als educatief middel – en dit lesmateriaal is voor zowel docent als particulier liefhebber gratis te downloaden!

  Primair onderwijs: groep 6, 7 en 8

  Voortgezet onderwijs: vmbo + onderbouw havo/vwo

  Voortgezet onderwijs: (midden- en) bovenbouw

  Filmeducatie middels ons aanbod van documentaires en bijbehorend lesmateriaal sluit aan bij de volgende kerndoelen voor het primair onderwijs: Nederlands 1, 2, 5; en Kunstzinnige oriëntatie 54, 55, 56. Voor het voortgezet onderwijs: Nederlands 1, 4, 5 en 6; Mens & Maatschappij/Burgerschap 36, 37, 38 en 43; en Kunst & Cultuur 50 en 52.