InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Graves Without a Name
Over IDFA
Archief
Graves Without a Name
IDFA 2018

Graves Without a Name

Les tombeaux sans noms
Rithy Panh
Frankrijk
2018
116 min
Ned. Première
Festival history

Na The Missing Picture (2013) en Exile (2016) is dit het afsluitende deel van Rithy Panh’s trilogie over het collectieve trauma van Cambodja. Na zijn filmische analyses over mechanismen van misdaad kiest hij met deze film voor het vinden van vrede en berusting. Panh keert terug naar het platteland, waar hij als dertienjarige het leeuwendeel van zijn familie verloor onder het moorddadige juk van de Rode Khmer. Waar hun lichamen – en die van duizenden anderen – zich bevinden, is onbekend. 

Achtergebleven boeren vertellen met enige aarzeling, maar in alle eerlijkheid over de gruwelijkheden. Hun verhalen worden visueel begeleid door opnamen van het grimmige landschap en tragische laatste sporen van het menselijk bestaan: wat losse kleren, een oude lepel, vergeelde foto's. Via boeddhistische rituelen wordt contact gezocht met de anonieme doden die overal zijn gedumpt. Met behulp van maskers en poppen creëert de filmauteur alsnog visuele gedenkplekken voor alle gestorven geliefden. Om daarmee de psychologische problemen die van generatie op generatie worden doorgegeven eindelijk een halt toe te roepen. 

TV5MONDE is sponsor van alle Franstalige producties op IDFA 2018. Kijk voor meer Franstalige, Nederlands ondertitelde documentaires op TV5MONDE.

Credits
Regisseur
Geluid
  Eric Tisserand,
  Vann Sereyrathanak,
  Julien Ngo Trong
World Sales
  Playtime
  Playtime
Screening copy
  Playtime
  Playtime

Video's

Images

0
1
2