InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
The Stuart Hall Project
Over IDFA
Archief
The Stuart Hall Project
IDFA 2019

The Stuart Hall Project

John Akomfrah
Verenigd Koninkrijk
2013
99 min
n.v.t.
Festival history

Een jaar voor zijn dood verscheen dit portret van de invloedrijke linkse intellectueel Stuart Hall, een van de grondleggers van culturele studies. Vijftig jaar lang was hij een belangrijke stem in het publieke debat en maakte hij zelf vele educatieve televisieprogramma’s.

Hall stelde zijn persoonlijke archief beschikbaar, met onder andere foto’s en homevideo’s. Doordat hij bijna voortdurend in of buiten beeld aan het woord is, lijkt hijzelf de regie te hebben. Dat is echter niet zo. Regisseur John Akomfrah neemt de kijker mee op een caleidoscopische reis door zowel de geschiedenis van de twintigste eeuw als het persoonlijke leven en het gedachtegoed van Hall.

Tracks van diens held Miles Davis, vermengd met door Hall geduide historische gebeurtenissen geven de film een losse chronologische structuur. We zien onder andere de verzelfstandiging van Halls geboorteland Jamaica, de Hongaarse opstand en de Vietnamoorlog voorbijkomen, alsook de opkomst van de burgerrechtenbeweging, de jongerencultuur en het neoliberalisme onder Margaret Thatcher.

Credits
Regisseur
Editing
    Nse Asuquo
    Nse Asuquo
Screening copy
    Smoking Dogs Films
    Smoking Dogs Films

Images

0
1