InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Arcadia Live
Over IDFA
Archief
Arcadia Live
IDFA 2022

Arcadia Live

Paul Wright
Verenigd Koninkrijk
2022
78 min
Internationale Première
Festival history

Deze geheel uit archiefbeelden samengestelde verbeelding van een verloren paradijs is niet alleen een bij vlagen surreëel portret van het Britse platteland, maar ook een koortsachtige zoektocht naar dat wat ons bindt. Beelden van het idyllische boerenbestaan doen verlangen naar het gemeenschapsgevoel van toen, naar de magie van Alice en het konijn of heidense feesten rond een vreugdevuur. Tegelijkertijd roepen ze spanning op: niet alles was vroeger beter.

De montage plaatst oude rituelen als dansen rond de meiboom naast de collectieve trance op een technofestival. Het Britse landschap van destijds, toen de akkers nog met behulp van trekpaarden werden geploegd, maakt plaats voor rijen stinkende schoorstenen en de gekkekoeienziekte. In zorgvuldig gekozen audiofragmenten klinken speeches over utopische toekomstscenario’s.

De hypnotiserende soundtrack van dit wonderlijke muzikale filmessay is geschreven door Adrian Utley (Portishead) en Will Gregory (Goldfrapp), die hem met een band live uitvoeren. Ze gebruiken folk, dance en rock om de terugkerende beelden van nieuwe betekenislagen te voorzien.

 

Arcadia Live is produced by Sound UK. Funded by Arts Council England. 

Credits
Regisseur
Co-productie
  Mark Atkin,
  Adrian Cooper,
  BFI,
  Creative Scotland,
  BBC
Executive producer
Involved TV Channel
  BBC Arts
  BBC Arts
Distributie
  Sound UK
  Sound UK
World Sales
  BFI
  BFI

Video's

Images

0
1
2
3
4
5
6
7
8