InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Summerwar
Over IDFA
Archief
Summerwar
IDFA 2019

Summerwar

Sommerkrieg
Moritz Schulz
Duitsland
2019
79 min
Wereldpremière
Festival history

Met een oorlog die inmiddels vijf jaar duurt, willen veel Oekraïeners zelf iets kunnen betekenen voor hun land. Het extreemrechtse Azov Regiment leidt landgenoten op tot burgermilities, onder meer via zomerkampen waar jaarlijks duizenden kinderen aan deelnemen. Summerwar volgt de twee grootste uitblinkers.

Jasmin en Jastrip, allebei twaalf jaar oud, komen uit verschillende milieus. Zij is een ambitieus meisje met een liefhebbende vader en moeder, hij een knul die meer aandacht krijgt van de kampleiders dan thuis van zijn eigen ouders. Dankzij het zomerkamp weten de twee precies hoe ze een bed moeten opmaken, welke kracht groepsidentiteit heeft en hoe een kalasjnikov in elkaar moet worden gezet. Trotse Oekraïeners zullen ze worden, die bereid zijn om te vechten en sterven voor hun land.

Regisseur Moritz Schulz maakte twee weken lang ongehinderd opnamen in het kamp. Genoeg tijd om te tonen dat deze kinderen ook nog steeds echt kinderen zijn, die willen spelen, kletsen of klieren. Kinderen bovendien die twijfelen, of zelfs beginnen te huilen, zodra ze contact hebben met het thuisfront. Daarmee legt Schulz de vinger op de zere plek.

Credits
Regisseur
Screenplay
  Moritz Schulz,
  Tetiana Trofusha
Cinematography
  Christoph Bockisch
  Christoph Bockisch
Editing
  Wolfgang Purkhauser
  Wolfgang Purkhauser
Music
  Hannes Bieber
  Hannes Bieber
Sound Design
  Bela Brandes,
  Johannes Schelle,
  Sirius Kestel
  Bela Brandes,
  Johannes Schelle,
  Sirius Kestel

Video's

Images

0
1
2