InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
The Oil Machine
Archief
The Oil Machine
IDFA 2022

The Oil Machine

Emma Davie
Verenigd Koninkrijk
2022
82 min
Ned. Première
Festival history

De tijd dat we olie ‘vloeibaar goud’ durfden te noemen is voorbij. Maar onze economische, historische en zelfs emotionele band met olie is nog altijd springlevend. Olie zit in alles, van je pensioenfonds tot de producten in je keukenkastje. We zijn zwaar afhankelijk van olie, of zeg maar gerust: eraan verslaafd.

Vanuit uiteenlopende perspectieven onderzoekt deze urgente film een industrie die tot in de haarvaten van onze samenleving zit, maar wel moet veranderen. De vervuilende ‘machine’ doet de zeespiegel onherroepelijk stijgen. Zowel directeuren van oliemaatschappijen als economen en jonge activisten komen aan het woord over de tegenstrijdige belangen rond olie. Want ondanks de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs worden nog steeds boorlicenties uitgegeven.

Hoewel de film gaat over de economie van het Verenigd Koninkrijk en de daarbij behorende olievelden in de Noordzee, kan iedereen, van politicus en industrieel tot consument, zich na het zien van deze film eens goed achter de oren krabben. Hoe kunnen we de olietanker keren? En hoe snel?

Op 14 nov. is er tussen 13:00 en 14:00 uur een Filmmaker Talk met de filmmaker Emma Davie in ITA: Studio 1.

Credits
Regisseur
Executive producer
  David Harron,
  Mark Thomas,
  James Marriott,
  Terry Macalister
Montage
  Martin Kayser Landwehr
  Martin Kayser Landwehr
Muziek
  Alexandra Hamilton-Ayres
  Alexandra Hamilton-Ayres
Involved TV Channel
  BBC Scotland
  BBC Scotland

Video's

Images

0
1
2
3
4