InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
You Are My Friend
Over IDFA
Archief
You Are My Friend
IDFA 2018

You Are My Friend

Jij bent mijn vriend
Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster
Nederland
2018
77 min
Wereldpremière
Festival history

De eerste dag op een nieuwe school is altijd spannend, maar voor de zesjarige Branche helemaal. Met zijn ouders is hij uit Macedonië naar Nederland gekomen; op school kent hij nog niemand en bovendien verstaan ze geen Macedonisch.

De klas waarin Branche terechtkomt – een speciale klas voor kinderen die nog Nederlands moeten leren – stond eerder centraal in De kinderen van juf Kiet. Met You Are My Friend leveren Petra en Peter Lataster opnieuw een hartverwarmende film in hun kenmerkende observerende stijl, waarbij de geduldige camera zich consequent op ooghoogte van de kinderen bevindt. Dat levert aandoenlijke beelden op: we zien hoe Branche en zijn leeftijdgenootjes experimenteren met het uiten van hun affectie voor elkaar en proberen uit te vinden hoe ze die kunnen omzetten in een vriendschap.

Branche moet een paar keer opnieuw beginnen, onder andere als hij naar de Nederlandse klas van meester Wout verhuist. Zo zien we hem, in het jaar dat hij gevolgd wordt, opgroeien en steeds zelfverzekerder worden in het maken van nieuwe vrienden.

Credits
Regisseur
Executive producer
Screening copy
  L&F Productions
  L&F Productions
Nederlandse distributie
  Mokum Filmdistributie
  Mokum Filmdistributie
World Sales
  NPO Sales
  NPO Sales
Involved TV Channel
  KRO-NCRV
  KRO-NCRV

Video's

Images

0
1
2