InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Sheltered
Over IDFA
Archief
Sheltered
IDFA 2021

Sheltered

Dierbaren
Saskia Gubbels
Nederland
2020
55 min
n.v.t.
Festival history

In een groot Nederlands dierenasiel is de relatie tussen mens en dier er een van uitersten. Enerzijds is het een plek voor nieuwe kansen, waar beide partijen onvoorwaardelijke liefde vinden. Anderzijds leiden de probleemgevallen tot wanhoop en worden verzorgers geconfronteerd met de grenzen van het systeem waarbinnen ze werken.

De kille, steriele omgeving van de opvang staat in schril contrast met de toewijding van de medewerkers die zich met hun grenzeloze liefde ontfermen over afgedankte honden, katten en knaagdieren. Naast het verzorgen en oplappen van de binnengekomen dieren, wordt er van alles in het werk gesteld om ze te koppelen aan een geschikte nieuwe eigenaar.

Momenten van troost en tederheid wisselen de nuchtere, soms rauwe observaties van het dagelijks wel en wee af. Het is lang niet altijd dankbaar werk en er gloort ook niet voor elk verhaal een happy end. Toch slaat het team zich erdoorheen. Hoe beperkt de middelen ook zijn, er wordt gevochten − ook voor de grootste buitenbeentjes.

Credits
Regisseur
Productie
  Janneke Doolaard,
  Harmen Jalvingh namens DOXY
Executive producer
Sound Design
  Jeroen Goeijers
  Jeroen Goeijers
Involved TV Channel
  BNN-Vara
  BNN-Vara
Screening copy
  DOXY
  DOXY

Video's

Images

0
1
2