InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Again – Live
Over IDFA
Archief
Again – Live
IDFA 2019

Again – Live

Mario Pfeifer
Duitsland
2019
50 min
Wereldpremière
Festival history

Voor IDFA on Stage bewerkte regisseur Mario Pfeifer zijn project Again (dat als film ook op het festival te zien is) tot een live evenement. In het middelpunt van het drama staat de 21-jarige Schabas Saleh Al-Aziz, die op 21 mei 2016 door vier mannen een Duitse supermarkt wordt uitgesleept, tegen de grond wordt gewerkt en aan een boom wordt vastgebonden. Aanleiding voor dit ingrijpen is het feit dat Al-Aziz steeds in discussie ging met een kassière, bij wie hij een defecte telefoonkaart had gekocht.

Het blijkt dat Al-Aziz een half jaar eerder naar Duitsland is gekomen via de 4.000 kilometer lange ‘Balkanroute’ vanuit Koerdisch Irak. In Duitsland hoopt hij hulp te krijgen voor zijn epileptische aandoening, maar hij wordt door alle instanties in de steek gelaten. 

Videoschermen boven het toneel tonen ook interviews met getuigen voor de rechtszaak, en nieuwsfragmenten die de context van raciale spanningen in de achtergestelde, leeggelopen voormalige DDR schetsen. Met ieder nieuw feit dat boven tafel komt, doemen ook andere vragen op over de actie van de zelfbenoemde burgerwacht. Wat zou jij doen? En wanneer verwordt heldhaftig ingrijpen tot eigenrichting?

Credits
Regisseur
Executive producer
  Nikolaus Oberhuber namens KOW GmbH
  Nikolaus Oberhuber namens KOW GmbH
Co-productie
  KOW GmbH
  KOW GmbH
Cinematografie
  Stephan Burchardt,
  Bakery Media
  Stephan Burchardt,
  Bakery Media
Scenario
Animatie
  Jonas Dahl
  Jonas Dahl
Muziek
  Kamran Sadeghi
  Kamran Sadeghi
Involved TV Channel
  RBB/ARTE
  RBB/ARTE
Narrator
  Katrien van Beurden,
  Dennis Rudge
  Katrien van Beurden,
  Dennis Rudge

Video's

Images

0