InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
East of the Rockies
Over IDFA
Archief
East of the Rockies
IDFA 2018

East of the Rockies

Canada
2018
50 min
Wereldpremière
Festival history

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden zo’n 22.000 Canadezen van Japanse afkomst van huis en haard verdreven. Hun bezittingen werden door de Canadese overheid toegeëigend en ze werden gedwongen om te verhuizen naar interneringskampen, ver weg van de levens die ze hadden opgebouwd. Pas in 1949 werden hun rechten weer volledig hersteld, maar hun bezittingen kregen ze nooit terug.

Dit augmented reality-verhaal toont die gebeurtenissen door de ogen van de zeventienjarige Yuki, die met haar familie in kamp Slocan terechtkomt. In haar voetsporen bewegen we ons door diverse locaties: eerst in Slocan, later nog verder weg, ten oosten van de Rocky Mountains; en tenslotte in het heden, waarin Yuki’s kleindochter het verborgen verleden van haar grootmoeder probeert uit te pluizen.

Door voorwerpen aan te tikken, rond te swipen over de locaties en in te zoomen op details ontsluit je op eigen tempo het verhaal, geschreven door de gerenommeerde schrijver Joy Kogawa, die de ontheemding zelf meemaakte. Elke handeling roept nieuwe zinnen uit het dagboek van Yuki op.

Credits
Aanlevering door
Created by
    Joy Kogawa,
    Jason Legge,
    Dirk van Ginkel
Executive producer

Images

0
1