InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Taming the Garden
Over IDFA
Archief
Taming the Garden
IDFA 2021

Taming the Garden

Salomé Jashi
Georgië, Duitsland, Zwitserland
2021
92 min
Ned. Première
Festival history

Een vrouw kijkt snikkend toe wanneer een stokoude boom met wortel en al op een truck met legger het dorp wordt uitgereden. Het is een even absurdistisch als treurig stemmend beeld.

In Georgië ontwikkelt de puissant rijke ex-minister-president Bidzina Ivanishvili een botanische privétuin vol zeldzame, oeroude bomen, die hij vanuit het hele land laat aanslepen. Terwijl hij zijn geld en macht aanspreekt om zijn leven te verrijken, ontneemt hij de vrijwel machteloze bevolking haar ziel en zuurstof. De mythische reuzen worden voor een schijntje en onder valse beloften ontworteld. Met achterlating van enorme kraters, wegopstoppingen, treinvertragingen en vernielingen aan eigendommen, de lokale natuur of de bomen zelf.

De reis die daarop volgt, over land en zee, wordt vastgelegd in elegante, statische beelden. In tussenliggende scènes bespreken werklui hun kijk op de bizarre klus en worstelen dorpelingen met woede en frustratie. Een enkeling hoopt nog dat Ivanishvili gedane beloftes nakomt. Hoewel regisseur Salomé Jashi zich van commentaar onthoudt, is het politieke statement kristalhelder.

Credits
Regisseur
Productie
  Vadim Jendreyko,
  Erik Winker,
  Martin Roelly namens Corso Film,
  Salomé Jashi
Cinematografie
Sound Design
  Philippe Ciompi
  Philippe Ciompi
World Sales
  Syndicado Film Sales
  Syndicado Film Sales
Screening copy
  Syndicado Film Sales
  Syndicado Film Sales
Muziek
  Celia Stroom
  Celia Stroom

Video's

Images

0
1
2