InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Children of the Mist
Archief
Children of the Mist
IDFA 2021

Children of the Mist

Những đứa trẻ trong sương
Diem Ha Le
Vietnam
2021
92 min
Wereldpremière
Festival history

Di is een meisje van twaalf uit de in nevelen gehulde bergen van Noord-Vietnam. Ze behoort tot de Hmong, een etnische minderheid waar meisjes al op heel jonge leeftijd trouwen. Vaak gaat hieraan een controversiële bridenapping vooraf, waarbij het meisje door haar toekomstige echtgenoot “ontvoerd” wordt op oudjaarsavond. Hierna volgen onderhandelingen tussen de families.

Zo verging het ook Di’s zus en hun moeder. Het voelt dan ook niet gek dat de vrouwen en meisjes, bij wijze van voorbereiding, zonder gêne met elkaar praten over seks en het getrouwde leven. Maar Di gaat ook naar school en daar leert ze heel andere mores. En op haar manier probeert zelfs Di’s moeder haar dochter te waarschuwen voor een kindhuwelijk.

Een verhaal over de botsing tussen oude gebruiken en moderne waarden, op een plek waar kinderen uit een traditionele cultuur ook toegang hebben tot de buitenwereld. Regisseur Diem Ha Le maakte van haar eerste lange documentaire een aangrijpende film over de uitdagingen waar een jong Hmong-meisje voor wordt gesteld, maar vooral over een tiener met een uitgesproken karakter, die niet alleen slachtoffer is.

Genomineerd voor de IDFA Award for Best First Feature

Credits
Regisseur
Productie
  Swann Dubus,
  Thao Tran Phuong
Cinematografie
Screening copy
  Varan Vietnam
  Varan Vietnam
World Sales
  CAT&Docs
  CAT&Docs

Video's

Images

0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14