InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
False Mirror
Over IDFA
Archief
False Mirror
IDFA 2018

False Mirror

Ali Eslami
Nederland
2018
Wereldpremière
Festival history

Als de mensheid (of de post-mensheid) ooit in volledig virtuele werelden zal leven, hoe zien die levens er dan uit? Ali Eslami probeert die vraag te beantwoorden door simpelweg te beginnen met het construeren van die werelden. De van oorsprong Iraanse VR-kunstenaar (in 2016 winnaar van een IDFA DocLab Award met DeathTolls Experience) is begonnen in de kelder, en bouwt nu verdieping na verdieping aan een eindeloze virtuele stad.

Het resultaat is een uniek VR-project: een voorstelling van mogelijke toekomsten via speculatief design. False Mirror presenteert een oneindige, levendige ruimte die continu groeit en zich telkens hervormt. Geen getrouwe weergave van een echt bestaande plek, maar ook geen plek die losstaat van onze realiteit. Een extensie van onze eigen wereld, waarin het virtuele soms toch stoffelijk blijkt te zijn.

Het project is een doorlopend onderzoek, uitgevoerd door de maker en zijn publiek – niet voor niets ziet Eslami een live-demonstratie als de ideale verschijningsvorm van het werk.

Credits
Regisseur
Geluid
    Shahin Entezami
    Shahin Entezami

Images

0
1
2