InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Where Are We Headed
Over IDFA
Archief
Where Are We Headed
IDFA 2021

Where Are We Headed

Ruslan Fedotow
Belarus, Rusland
2021
63 min
Wereldpremière
Festival history

In Moskou komt alles en iedereen samen in de ondergrondse gangen van de metro. Een als kerstman verklede accordeonist praat met een getroebleerde passagier over Dostojevski, het universum en de Russische ziel; feestgangers zingen uit volle borst het nieuwe jaar toe; een reuzeballonverkoper probeert tevergeefs zijn waar te slijten.

Tegen de achtergrondmuziek van piepende en krakende treingeluiden is de toeschouwer voyeuristisch getuige van alles wat hier gebeurt – van details als een knipperende lamp of een slapend kind tot een spontane dans bij de straatmuzikant of een oplaaiende politieke discussie.

De metrogangen vormen een daglichtloze samenleving op zichzelf, een niemandsland waarin het haast onbelangrijk lijkt waar iedereen toch naartoe moet. De met marmeren wanden en gouden lampen versierde stations vormen het perfecte theatrale decor voor de tragikomische voorstelling die zich er doorlopend afspeelt, en waarin de opnames van de kleurrijke metropassagiers oogstrelende miniatuurtjes zijn.

Winnaar van de IDFA Award for Best First Feature

Credits
Regisseur
Productie
  Nastia Korkia,
  Ruslan Fedotov,
  Matvey Fiks namens Pinery,
  Simon Zakruzhnyy,
  Alex Zyablikov namens Pinery
Montage
Muziek
  Burago
  Burago
Screening copy
  Pinery
  Pinery
World Sales
  Pinery
  Pinery

Images

0
1
2
3