InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
The Leaked Recipes Cookbook
Archief
The Leaked Recipes Cookbook
IDFA 2020

The Leaked Recipes Cookbook

Demetria Glace
Frankrijk
2020
45 min
Wereldpremière
Festival history

In een reeks intieme online events nodigt auteur Demetria Glace het publiek uit om recepten uit The Leaked Recipes Cookbook te bereiden. Dat staat vol recepten die ze de afgelopen jaren opgroef uit gelekte e-mails die via organisaties als Wikileaks in het openbare domein terechtkwamen.

De kranten stonden bol van de fraude, criminele praktijken en interpersoonlijke haat en nijd die bloot kwamen te liggen doordat hackers alle e-mails van bedrijven als Sony en Enron openbaarden. Glace focuste op iets anders. Zij ging in de immense collecties correspondentie gericht op zoek naar recepten. Dit kookboek is het resultaat: vijftig voorheen vertrouwelijke kook- en baktips voor gerechten als pannenkoekjes, een ‘geheime’ barbecuesaus en het beste koekje van de wereld.

De recepten worden vergezeld door de oorspronkelijke mails, Glace geeft achtergronden en spreekt in sommige gevallen zelfs met de oorspronkelijke schrijvers van de mails en recepten. Tussen de regels door ontstaat niet alleen een unieke blik op familie, politiek en het kantoorleven, maar ook een impliciet pleidooi voor de groeiende urgentie van online privacy.

 

 


Credits
Regisseur
  Demetria Glace
  Demetria Glace
Created by
  Demetria Glace
  Demetria Glace
Key collaborator
Designer
  Joanna Starck
  Joanna Starck

Video's

Images

0
1
2
3
4
5
6
7