IDFA en Nederlands Filmfonds breiden samenwerking uit

  Vanaf 2019 gaat het Nederlands Filmfonds jaarlijks twee internationale filmprojecten steunen met een bijdrage voor realisering onder de noemer NFF+IBF Co-production Scheme. De bijdrage zal €50.000,- per project bedragen.

  Projecten die eerder zijn gesteund door het IDFA Bertha Fund (IBF) komen in aanmerking voor het NFF+IBF Co-production Scheme.

  Het IDFA Bertha Fund steunt sinds 1998 filmmakers uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Oost-Europa (zie de uitgbreide lijst met landen hier), zodat hun films gemaakt en vertoond kunnen worden. De bijdrage van het nieuwe NFF+IBF Co-production Scheme is een minoritaire co-productiebijdrage en wordt aangevraagd door een Nederlandse producent voor de realisering van het project.

  Doreen Boonekamp, directeur/bestuurder Filmfonds: “Met het IDFA Bertha Fund stimuleert IDFA al jaren urgente en krachtige verhalen van makers uit niet-westerse landen die zo gehoor vinden in eigen land en daarbuiten. Met de bundeling van krachten bieden IDFA en het Filmfonds internationale en Nederlandse documentairemakers de kans én een extra impuls om in de creatie van bijzondere documentaires samen te werken.”

  Isabel Arrate Fernandez, zakelijk leider IDFA Bertha Fund: "De samenwerking tussen het IDFA Bertha Fund en het NFF is een mooie kans voor de filmmakers van het IDFA Bertha Fund om internationaal samen te werken en borduurt voort op de initiatieven die IDFA en het NFF organiseren om Nederlandse producenten deel te laten uitmaken van de internationale documentaire-industrie."

  In april 2019 is de eerste deadline om aan te vragen.

  www.filmfonds.nl