A Thousand Girls Like Me

  Advies: jaar 5/6 (adviesleeftijd 16+)

  Deze voorstelling duurt ongeveer 70 minuten; dit is inclusief nagesprek en/of Q&A. Bij deze titel wordt filmspecifiek lesmateriaal ontwikkeld. Dit materiaal geeft de student met behulp van opdrachten en contextinformatie inzicht in de manier waarop de documentaire gemaakt is, en behandelt het onderwerp en de thematiek van de film. Het wordt aanbevolen de studenten voor te bereiden op het filmbezoek.

  De inschrijvingen zijn gesloten. Heb je vragen, opmerkingen, en/of toch nog interesse? Neem contact met ons op via educatie@idfa.nl

  Bijbehorend lesmateriaal
  Algemene informatie

  A Thousand Girls Like Me

  Regie: Sahra Mani
  Productie: Les Films du Tambour de Soie, Afghanistan, Frankrijk, 2018, 55 min.

  Sinds 2009 is seksueel geweld tegen vrouwen verboden in Afghanistan. De moedige Khatera (23) deelt haar verhaal met de media en klaagt haar vader aan, die haar van kinds af aan heeft misbruikt. Ze beviel van een dochter en nu is ze opnieuw zwanger. Het kind dat ze draagt is bewijsmateriaal in de lopende zaak tegen haar vader. Khatera zet veel op het spel in haar strijd voor gerechtigheid. Het is een strijd die ze niet alleen voor zichzelf voert, maar ook voor de alle andere vrouwen in haar positie.

  Thema's: Afghanistan, vrouwenrechten, seksueel misbruik
  Let op: omdat seksueel misbruik een heftig thema is, is het van belang de leerlingen goed voor te bereiden op deze film. Dit kan onder andere middels het IDFA lesmateriaal.