Festivalcafe De Jaren

  Iedere avond dj's!

  In Festivalcafé De Jaren staan elke avond vanaf 22:00 uur dj’s achter de draaitafels met alleen authentieke vinylplaten. Tijdloze warme muziek door echte connaisseurs die graag hun mooiste vondsten uit de knisperende groeven van hun platen met je delen. Perfect uitgezochte muziek om naar te luisteren, als achtergrond om bij je gesprek maar zeker ook om op te dansen. Tijdens de weekenden worden de tofste platen opgelegd door de dj’s van collectief Funky Vinyl.

  Bij de Jaren kun je tijdens het festival ook terecht voor een hapje en drankje tussen de films door.

  De dj's

  do 15, za 17 ma 19 en vr 23 november, 22 uur

  Samensteller van het dj-programma en gastheer Ed Rock draait vinyl singles uit vele genres, van 1958 tot 2018. Verwacht soul, rock, world, reggae, hiphop van zowel bijna vergeten als splinternieuwe plaatjes.

  vr 16 november, 22 uur

  Guzz is al meer dan 20 jaar vinyl-dj van voornamelijk swingende zwarte muziek. Soul, funk en reggae zijn de genres waarin hij uitblinkt, afgewisseld met dope hiphop, jazz, latin, afro en samba.

  zo 18 november, 22 uur

  Dab, veteraan dj en kok uit Utrecht serveert een menu van soul, reggae en andere warmbloedige rootsmuziek uit zijn immense collectie singles.

  di 20 november, 22 uur

  Trish Trash, organisator van het postpunk- en new wave festival Grauzone en een verzamelaar van undergroundmuziek op vinyl. Zij draait een groovy alternatieve mix van haar meest pulserende electro, italo en new beat platen.

  wo 21 en za 24 november, 22 uur

  Het plaatjesdraaiende echtpaar Mr. & Mrs. Koot graaft uit een grote koffer vol vinyl-singles, van indie en popclassics tot funky breaks en soul. Het gezellige duo wordt graag gezien en gehoord in de vele Amsterdamse cafés waar ze de muziek verzorgen.

  Funky Music Machine do 22 november, 22 uur

  Funky Music Machine is oprichter en ploegbaas van dj-collectief Funky Vinyl. Zijn draaistijl is divers en bestrijkt diverse genres: soul, funk en disco maar zeker ook exotische klanken uit Afrika en Zuid-Amerika.

  Festivalvoordeel: Eten & drinken in de Jaren

  • Wil je snel eten tussen de films door? Ook dat kan tijdens IDFA bij de Jaren. Dagschotels zijn €15,-
  • Op vertoon van een IDFA-filmkaartje krijg je in het restaurant op de 1e verdieping een glas wijn gratis bij elk hoofdgerecht

  Openingstijden

  Café open van 8:30 tot 01:00 uur, vrijdag en zaterdag tot 02:00 uur.
  Restaurant open van 17.30 tot 22.30 uur.

  Festivalcafé de Jaren is gevestigd op de Nieuwe Doelenstraat 20, 1012 CP Amsterdam.