Queer Day

  Voor het vijfde jaar organiseert IDFA een Queer Day, met vijf bijzondere, nieuwe documentaires over LGBTQ-gerelateerde onderwerpen. Van de charismatische Chavela Vargas, die vurige rancheras liefdesliederen zingt, tot de transitie van vlogger Gigi Georgeous van Gregory naar Gigi. Van de verkiezing voor Mr. Gay Syria in Turkije tot de meest invloedrijke mode-illustrator van de 20e eeuw: de flamboyante Antonio Lopez. En in de film Queerama duiken we in de roerige en emotionele geschiedenis van de homo-emancipatie in Engeland. Aansluitend aan de films vindt een aantal korte debatten en nagesprekken plaats met filmmakers, hoofdpersonen en experts. En tussendoor is er een feestelijke borrel. 

  Maandag 20 november 2017, 10:45 – 23:00 | EYE 1

  Queer Day 2017 wordt georganiseerd in samenwerking met mediapartner OUTtv, de gay lifestyle tv-zender van Europa

  Chavela
  Het leven van de populaire zangeres Chavela Vargas weerspiegelde de rancherasdie zij zong: intense liederen vol wanhoop, eenzaamheid en liefdesverdriet.
  10:45

  Queerama
  De recente geschiedenis van de Britse homo-emancipatie in een meeslepende montage van archiefbeelden vol broeierige blikken, bezorgde ouders, stil verdriet, schoonheid en strijd.
  13:00

  This is Everything: Gigi Gorgeous
  In zijn transitie naar Gigi, met YouTube als dagboek, ontdekt Gregory hoe lastig het is om met zo veel volgers jezelf te zijn.
  15:15

  Mr. Gay Syria + Doc Talk
  Om ruchtbaarheid te geven aan homoseksualiteit onder Syriërs besluit de gevluchte Husein mee te doen aan de verkiezing voor Mr. Gay Syria.Met uitgebreid nagesprek tussen journalist en presentator Rik van de Westelaken, regisseur Ayse Toprak en hoofdpersonen Omar en Nader.
  18:00

  Antonio Lopez 1970: Sex, Fashion & Disco + Doc Talk
  Een portret van mode illustrator Antonio Lopez. Met uitgebreid nagesprek tussen vlogger Elio Heres en regisseur James Crumb.
  21:00