Schoolvoorstellingen

  Een selectie van de mooiste titels in het filmtheater, speciaal voor het onderwijs samengesteld.

  Jaarlijks vinden er tijdens IDFA in de ochtenden speciale schoolvoorstellingen plaats in de bioscopen Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, De Brakke Grond, het Ketelhuis en in EYE. Hier zien leerlingen documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de leefwereld van de vaak jonge hoofdpersonen laten zien. Waar mogelijk is de regisseur van de film aanwezig in de zaal. Tijdens IDFA 2017 bezochten rond de 10.000 scholieren het festival.

  Landelijk
  Ieder jaar breiden de IDFA schoolvoorstellingen zich uit over extra locaties in het land. IDFA hoopt hiermee meer scholieren de kans te bieden om mooie documentaires te zien. De deelnemende theaters zijn: Podium Mozaïek in Amsterdam West, Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuid-Oost, het Ketelhuis in Amsterdam Westerpark, Groninger ForumLux in Nijmegen, Concordia in Enschede, Filmschuur Haarlem en Filmhuis Den Haag. Wil jij ook graag schoolvoorstellingen bij jouw theater in de buurt? Verzoek hen dan contact op te nemen met educatie@idfa.nl 

  Lesmateriaal
  Bij iedere documentaire uit het scholierenprogramma biedt IDFA bijpassend lesmateriaal.

  Prijzen schoolvoorstellingen
  Precieze prijzen worden nader bekendgemaakt, maar zullen rond de €3,- per leerling bedragen. Er kan betaald worden via de voucherbank, en IDFA accepteert de Cultuurkaart. 

  Workshops

  Docenten die meer verdieping zoeken, kunnen zich bovendien aanmelden voor verschillende exclusieve workshops met betrekking tot de selectie documentaires, georganiseerd door de Animatiebus en Foam.

  Meer over de workshops 

  De filmselectie voor de schoolvoorstellingen tijdens IDFA 2018 wordt nader bekendgemaakt.

  Blijf op de hoogte