Vacature: (Publieks) Redacteur

  IDFA zoekt een creatieve redacteur voor het aanspreken van een breed, divers publiek.

  De reactietermijn voor deze vacature is verstreken. De tekst staat alleen nog online ter informatie voor kandidaten.

  IDFA is een internationaal documentaire filmfestival dat jaarlijks in november in Amsterdam plaatsvindt en zowel populair is bij een groot publiek, als toonaangevend binnen de internationale professionele documentaire industrie. Speerpunt van het festivalprogramma is, naast maatschappelijke urgentie en toegankelijkheid, het vertonen van cinematografisch interessante documentaires en het bieden van context bij de filmvertoningen. De organisatie is gevestigd in Amsterdam en bestaat door het jaar heen uit 30 medewerkers. In aanloop naar het festival, verdubbelt het team zich met tijdelijke medewerkers en stagiairs. IDFA heeft een open, informele en op samenwerking gerichte cultuur. Bij IDFA geloven we in de kracht van een divers team; iedereen is welkom om daar onderdeel van uit te maken. We voelen ons sterk verbonden in onze gezamenlijke inspanningen om elk jaar een goed festival op te zetten. Dit is gebaseerd op de overtuiging dat IDFA bijdraagt aan het culturele klimaat in Nederland en de internationale documentaire industrie en als zodanig aan de wereld.

  (Publieks) Redacteur

  De productie van aantrekkelijke online content is steeds belangrijker voor een festival als IDFA. Om de redactie te versterken en IDFA online sterker te profileren zijn we op zoek naar een creatieve ervaren (publieks) redacteur. Je bent de spil van de communicatie afdeling waar al het nieuws, mededelingen, vragen en verzoeken binnenkomen en omgezet worden naar inspirerende content waarmee we het publiek bij het festival betrekken, enthousiasmeren en verbreden.

  Taken en verantwoordelijkheden

  • het vergaren, ontwikkelen, (eind)redigeren en publiceren van content voor on- en offline kanalen, zoals nieuwsbrieven, social media, online magazines, het programma magazine, persberichten, flyers, folders en advertenties;
  • het ontwikkelen en uitvoeren van een social media strategie, samen met de (industry) redacteur;
  • het monitoren en analyseren van de website; het adviseren van interne opdrachtgevers en het doorvoeren van aanpassingen, rekening houdend met de online customer journey;
  • beeldredactie en -publicatie;
  • het meedenken over de publicatiestrategie en de profilering van IDFA;
  • het monitoren van statistieken en resultaten ter verbetering van toekomstige publicaties.

  Plaats in de organisatie

  Als (publieks) redacteur werk je door het jaar heen samen met de (industry) redacteur en een producent marketing & communicatie, onder eindverantwoordelijkheid van het hoofd marketing & communicatie. In aanloop naar het festival wordt de afdeling jaarlijks versterkt met tijdelijke krachten, zoals persvoorlichters, een stagiair en een coördinator filmbeschrijvingen. Je werkt nauw samen met andere afdelingen binnen het festival, zoals programma, development en educatie.

  Wij zoeken

  • minimaal 3 jaar ervaring in online werkzaamheden of een vergelijkbare functie in een grote organisatie;
  • kennis van de film- en documentaire wereld;
  • visie op online communicatie en marketing en adviesvaardigheid;
  • uitstekende redactionele vaardigheden;
  • een toegankelijke en spontane collega, die weet te overtuigen en te verbinden op basis van vakmanschap en persoonlijke kwaliteiten;
  • een afgeronde relevante opleiding op hbo niveau;
  • kennis van CMS, analytics, SEO en social media;
  • goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal;
  • aansluiting bij de IDFA basiscompetenties: creatief, flexibel, stressbestendig, communicatief, nieuwsgierig en goed in samenwerken.

  Wij bieden

  • Samenwerking met een kundig, enthousiast en gedreven team in een informele sfeer;
  • Een dynamische organisatie met een jaarlijkse hectische werkperiode in aanloop naar het festival, afgewisseld met een rustigere periode met ruimte voor het maken van nieuwe plannen;
  • Een internationale werkomgeving;
  • Een functie waarin je jouw expertise verder kunt ontwikkelen en de ruimte krijgt om resultaten neer te zetten.
  • Een jaarcontract voor gemiddeld 0,85 fte met ingang van 1 april 2019 (in overleg), met zicht op verlenging;
  • Inschaling in schaal 4 van het Generiek Functiehuis van IDFA (€ 1.840 - € 2.893 bruto per maand bij een fulltime contract, exclusief 8% vakantietoeslag). De schaal is onderverdeeld in 10 periodieken. De inschaling bij aanvang is afhankelijk van leeftijd en ervaring; wij zijn op zoek naar een medewerker die wat betreft ervaring maximaal halverwege de schaal in te delen valt.

  Reageren

  De reactietermijn voor deze vacature is verstreken. De tekst staat alleen nog online ter informatie voor kandidaten.

  Mail uiterlijk 24 maart 2019 een brief met cv (bij voorkeur in pdf) aan Annabet Langkamp: sollicitaties@idfa.nl. Vermeld hierbij dat het gaat om de vacature van (publieks) redacteur Uiterlijk 29 maart krijg je een reactie op je brief. Sollicitatiegesprekken vinden begin april plaats. Na de eerste gespreksronde maakt een schrijfopdracht onderdeel uit van de procedure.

  Er wordt geen prijs gesteld op acquisitie naar aanleiding van deze advertentie.