InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Below Sea Level
Over IDFA
Archief
Below Sea Level
IDFA 2020

Below Sea Level

Gianfranco Rosi
Verenigde Staten, Italië
2008
115 min
n.v.t.
Festival history

Zo’n driehonderdvijftig kilometer ten zuidoosten van Los Angeles, zeven meter beneden de zeespiegel, leeft middenin de woestijn een commune van outcasts. Niet een of andere hippiekolonie, maar gewoon een groep mensen die de maatschappij de rug hebben toegekeerd en met rust willen worden gelaten.

Voor sommigen is deze verlaten plek zonder elektriciteit of stromend water een tijdelijk adres, terwijl het voor anderen een permanente vakantie is. Een Vietnamveteraan genaamd Cindy heeft hier een kapsalon geopend. Lili is een nieuwkomer die het ouderlijk gezag over haar enige zoon is kwijtgeraakt en zich nu aan acupunctuur wijdt. Mike Bright rouwt om zijn gestorven dochter en vult zijn dagen met het schrijven van liedjes. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om hier te zijn, en vooral een reden om niet ergens anders te zijn.

Documentairemaker Gianfranco Rosi volgt de bewoners op gepaste afstand en laat de beelden voor zich spreken. Spectaculaire woestijnluchten krijgen in Below Sea Level een indrukwekkende hoofdrol toebedeeld.

Credits
Regisseur
World Sales
    The Party Film Sales
    The Party Film Sales
Screening copy
    The Party Film Sales
    The Party Film Sales
Sound Design
    Francesco Cucinelli
    Francesco Cucinelli

Images

0
1