InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
We Are Boys
Over IDFA
Archief
We Are Boys
IDFA 2020

We Are Boys

Jongens zijn we
Tomas Kaan
Nederland
2009
17 min
n.v.t.
Festival history

Een idyllische ode aan het jongen-zijn. Twee jonge boezemvrienden filosoferen over vriendschap en de betekenis van opgroeien. Ze laten in en rond het huis zien hoe ze hun dagen doorbrengen tijdens een mooie zomer in hun lieflijk gelegen dorp. “Een echte jongen houdt van varen en van klooien,” zeggen ze.

De camera zit hen op de hielen als ze door heggen en hagen met een doos chocoladezoenen naar de glanzende ramen van de buren sluipen. Ze smeren de zoetigheid bij het wegrennen lachend op hun gezicht. Ze varen door sloten, zwemmen met hun vrienden in een meer, bespreken de nadelen van scheren en okselhaar, steken scheten in de fik en kijken in hun favoriete tietenboek.

Jim en Sam zijn al van jongs af aan vrienden en kunnen niet meer zonder elkaar. Maar na de vakantie zal Jim naar de middelbare school gaan. Sam denkt dat ze altijd vrienden zullen blijven, Jim is daar niet helemaal zeker van. “Ik ga een stapje hoger, me toch meer jongeman voelen.” Bij een zelfgestookt vuurtje waarop ze marshmallows roosteren, nemen ze afscheid van de zomer en het kind-zijn.

Credits
Regisseur
Involved TV Channel
    VPRO
    VPRO