InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Alle namen voor de opening van Vondelparkpaviljoen bekend
Nieuws
Alle namen voor de opening van Vondelparkpaviljoen bekend

Alle namen voor de opening van Vondelparkpaviljoen bekend

Algemeen
donderdag 22 februari
Door Staff

De officiële opening van het Vondelparkpaviljoen nadert met rasse schreden: over iets meer dan drie weken is het zo ver. 

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het openingsprogramma, waarin een selectie van vooraanstaande, in Nederland gevestigde filmmakers en kunstenaars met hun stem, ideeën en werk ons door de woelige tijden van nu zullen gidsen.

Met trots kunnen we nu alle namen van het programma bekend maken:

Gevestigd filmmaker Vincent van Monnikendam, die onder andere een Filmmaker Talk zal geven; Aliona van der Horst die afgelopen IDFA-editie nog de Best Dutch Documentary Award won; en een selectie samengesteld door zes jongeren, bestaande uit onder andere de winnaars van de Beste Non-Fictie Prijs bij het Nederlands Filmfestival voor Scholieren.

Deze curatoren sluiten zich aan bij het rijtje Ester Gould, Festus Toll en Ali Eslami, dat wij vorige week al deelden.

Verwacht tijdens de openingsweek een caleidoscopisch programma met onder andere korte film-selecties – van klassiek tot niche en experimenteel – een expositie met Virtual Reality-werken die de grenzen tussen kunst, technologie en realiteit vervagen, oude en nieuwe films, nagesprekken, muziek, onverwachtse ontmoetingen, culturele uitwisselingen en meer!

Volgende week gaat de ticketverkoop officieel van start, dus markeer 29 februari alvast in je agenda!