InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
IDFA start Under Construction programmering in Vondelparkpaviljoen
Nieuws
IDFA start Under Construction programmering in Vondelparkpaviljoen

IDFA start Under Construction programmering in Vondelparkpaviljoen

Algemeen
donderdag 14 september
Door Staff

In oktober start IDFA in het Vondelparkpaviljoen met Under Construction, een speciaal programma waar we tot de officiële opening in maart 2024 elke woensdag verschillende vormen van documentairekunst gaan presenteren. Bij dit programma wordt samengewerkt met een groot aantal culturele spelers om zo te onderzoeken hoe de documentaire een duurzame plek in Amsterdam kan krijgen.

Op 4 oktober start het Under Construction programma met All the Beauty and the Bloodshed van Laura Poitras over kunstenaar en activist Nan Goldin. Van 7 oktober tot 28 januari is Goldins solotentoonstelling This Will Not End Well te zien is in het Stedelijk Museum Amsterdam. Speciaal voor deze vertoning verzorgt filmkenner Maan Meelker een introductie.

Samen met Black Achievement Month en Pepr kan het publiek op woensdag 11 oktober de onlangs gerestaureerde film I Heard it Through the Grapevine (1982) zien. Het is een uniek verslag van James Baldwins reis door de Verenigde Staten, waarbij de schrijver onderzoekt wat de burgerrechtenbeweging in twee decennia heeft opgeleverd.

Rond de vertoning van The Last Year of Darkness presenteren DARKMATTER Collective en IDFA op woensdag 18 oktober een avond rond film, drag optredens en muziek als onderdeel van Amsterdam Dance Event (ADE). Naza Løtus (House of Løstbois) opent de avond met een drag performance en gaat na afloop in gesprek met host Zoë Horsten (Pan Asian Collective) over de film en de pan-Aziatische queer gemeenschap in Amsterdam. Aansluitend speelt de Groningse Ambu Bambu een 3 uur durende experimentele set vol opzwepende breakbeat, electro en percussie.

Tijdens IDFA 2023 openen we de deuren van het Vondelparkpaviljoen voor een aantal bijzondere festivalprogramma’s. Meer info hierover volgt in oktober. Op 29 november gaat het Under Construction programma weer door met de wekelijkse programmering op woensdag.

foto credit: Arjen Veldt Fotografie