InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Openingsweek IDFA Vondelparkpaviljoen
Wie we zijn
Nieuws
Openingsweek IDFA Vondelparkpaviljoen

Openingsweek IDFA Vondelparkpaviljoen

Algemeen
vrijdag 26 januari
Door Staff

Van 16 t/m 23 maart wordt IDFA Vondelparkpaviljoen officieel geopend met een nieuwe naam en een bijzonder programma, samengesteld door een aantal vooraanstaande filmmakers en kunstenaars. Deze meerstemmige compositie van ideeën en events markeert het begin van een nieuw avontuur voor IDFA.

Deze onzekere tijd wordt gedomineerd door oorlogen, de klimaatcrisis en ongebreidelde technologische ontwikkelingen. Meer dan ooit hebben we feilloze spiegels nodig die ons tonen wat authentiek en broos is, waar we tegen moeten vechten en waar we voor moeten strijden. IDFA gelooft dat juist documentairekunst ons deze spiegels kan voorhouden, met nieuwe verhalen en stemmen om de wereld te beschrijven. Creatief, diepgaand én prikkelend.

De filmmakers en kunstenaars die IDFA heeft uitgenodigd, loodsen ons op hun eigen manier door deze tijden heen en laten zien waarom de creatieve documentaire relevant en essentieel is.

Blijf op de hoogte en abonneer je op de speciale Vondelpark nieuwsbrief om als eerste alles over het openingsprogramma te horen.