Word Vriend

  Vanaf €3 per maand kun je al Vriend van IDFA worden.

  IDFA presenteert een internationaal programma van documentaires, nodigt filmmakers uit bij hun premières, organiseert verdiepende nagesprekken en debatten, zorgt voor online vertoningen en experimenteert met nieuwe vormen van documentaires zoals virtual reality. Dit kan alleen dankzij jouw steun als Vriend.

  Jij gelooft, met ons, in de kracht van documentaires. In creatieve documentaires die verdiepen, onthullen en inspireren. In documentaires die mensen dichter bij elkaar brengen. En in documentaires die staan voor verandering doordat ze mensen in beweging brengen.

  Klik & steun IDFA

  Jouw steun waarderen we enorm en daarom ontvang je:

  • Voorrang bij de kaartverkoop voor het festival (begin november) en bij de speciale programma’s zoals de Volkskrantdag (eind september en eind oktober).
  • 1 kaartje voor de speciale Vriendenvoorstelling tijdens IDFA, waar we één van de beste films van het festival vertonen. Bij een maandelijkse donatie vanaf 9,- ontvang je ook een tweede kaartje gratis.
  • Vriendenkorting voor twee personen op de twee IDFA Specials in het voor- en najaar.
  • Het Programmamagazine wordt thuisgestuurd.
  • Zes keer per jaar ontvang je de Vriendennieuwsbrief.

  Eenmalige donatie

  Doneer je liever niet via een automatische incasso? Geen probleem, je kunt ook een eenmalige donatie doen. Wanneer je een bedrag van € 36,- of meer doneert, geniet je het hele jaar van alle Vriendenvoordelen.

  Doneer hier

  Voordelig schenken

  Door de Geefwet is een gift aan IDFA voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Bij een periodieke gift die voor vijf jaar wordt vastgelegd geldt bovendien geen schenkingsdrempel voor het aftrekbare bedrag. Indien je bijvoorbeeld in de hoge belastingschijf valt, is bij een maandelijkse gift van €9,- je belastingvoordeel €6,- per maand waardoor je netto gift uitkomt op ongeveer €3,- per maand. In de laagste en middelste schaal is het netto bedrag ongeveer € 4,50,-. De overheid maakt het beleid ten aanzien van fiscale aftrekbaarheid en bepaalt of dit in de toekomst zo blijft.

  Bereken je belastingvoordeel

  Meer informatie

  Voor meer informatie of aanmeldingen kun je contact opnemen door te mailen naar Marloes Janssen: marloes@idfa.nl of 020-2620824.

  Klik & steun IDFA