Word Vriend

  Vanaf €3 per maand kun je al Vriend van IDFA worden.

  IDFA presenteert een internationaal programma van documentaires, nodigt filmmakers uit bij hun premières, organiseert verdiepende nagesprekken en debatten, zorgt voor online vertoningen en experimenteert met nieuwe vormen van documentaires zoals virtual reality. Dit kan alleen dankzij jouw steun als donateur.

  Als Vriend ondersteun je ook de prijs die IDFA uitreikt aan de beste debuutfilm van het festival: de IDFA Competition for First Appearance. Jouw bijdrage gaat daarnaast naar IDFA’s Summerschool waar jonge filmmakers worden begeleid met het schrijven van scripts en het monteren van films. Talentontwikkeling is een prioriteit van IDFA.

  Word je vóór 18 november Vriend van IDFA? Dan maak je kans op een passe-partout voor IDFA 2019, waarmee je gratis naar maar liefst 20 screenings kunt. De winnaar wordt op 19 november bekend gemaakt.

  Klik & steun IDFA

  Jouw steun waarderen we enorm en daarom ontvang je:

  • Voorrang bij de kaartverkoop
  • 1 of 2 kaartjes voor de speciale Vriendenvoorstelling (met een documentaire uit de IDFA Competition for First Appearance)
  • Een uitnodiging voor de voorstelling van de Summerschool in juli (max. 40 plaatsen beschikbaar)
  • Korting op de twee IDFA Specials in het voor- en najaar en deelname aan diverse winacties
  • Het Programmamagazine en de maandelijkse Vrienden Nieuwsbrief

  Eenmalige donatie

  Doneer je liever niet via een automatische incasso? Geen probleem, je kunt ook een eenmalige donatie doen. Wanneer je een bedrag van € 36,- of meer doneert, geniet je het hele jaar van alle Vriendenvoordelen.

  Doneer hier

  Voordelig schenken

  Door de Geefwet is een gift aan IDFA voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Bij een periodieke gift die voor vijf jaar wordt vastgelegd geldt bovendien geen schenkingsdrempel voor het aftrekbare bedrag. Indien je bijvoorbeeld in de hoge belastingschijf valt, is bij een maandelijkse gift van €9,- je belastingvoordeel €6,- per maand waardoor je netto gift uitkomt op ongeveer €3,- per maand. In de laagste en middelste schaal is het netto bedrag ongeveer € 4,50,-. De overheid maakt het beleid ten aanzien van fiscale aftrekbaarheid en bepaalt of dit in de toekomst zo blijft.

  Bereken je belastingvoordeel

  Meer informatie

  Voor meer informatie of aanmeldingen kun je contact opnemen door te mailen naar Marloes Janssen: marloes@idfa.nl of 020-2620824.

  Klik & steun IDFA