Nieuws

  Filter
  Categorie
  Alle berichten(134)

  Overzicht Publieksprijs tot 2014

  Democratie is de heerschappij van de demos, doorgaans vertaald als ‘het volk’. En wat is de stem des volks op IDFA? De Publieksprijs. Jury’s heb je nodig, zeker. Maar veel filmmakers winnen nóg liever de harten van de gewone festivalbezoeker.

  Hoe is het nu met... Giovanni?

  Giovanni was de hoofdrolspeler in de naar hem genoemde IDFA documentaire Giovanni en het Waterballet uit 2014, waarin hij vertelde over zijn bijzondere passie voor synchroonzwemmen.

  Nieuwe reglementen voor onze competities

  In de aanloop naar de dertigste editie van het festival in november heeft IDFA diverse wijzigingen doorgevoerd in haar reglementen. De belangrijkste daarvan is het terugkeren van de IDFA Competition for Short Documentary, waarin het groeiend aantal kwalitatief hoogstaande korte documentaires in het zonnetje wordt gezet.

  Docentendag Nationaal Filmfestival voor Scholieren

  Jongeren maken graag opnames met hun telefoon of met een camera. Daarvan kan in de klas nog veel meer gebruik van worden gemaakt! IDFA filmmaakster Annelies Kruk komt vertellen over haar manier van werken en over hoe docenten zelf met documentaire in de klas aan de slag kunnen. 

  Docentendag filmeducatie: de kracht van film in de klas

  Het Amsterdams Filmmenu nodigt docenten uit het voortgezet onderwijs in Amsterdam uit voor de Docentendag Filmeducatie op 13 maart 2017 van 10 tot 17 uur. Het thema van de dag is De kracht van film in de klas. Geef je nu op!

  We zijn online!

  De nieuwe IDFA-site is er - een online podium voor documentaires. Een plek waar je film kunt kijken en nieuws vindt over het festival, documentaires, filmmakers en IDFA-onderdelen. Bekijk onze collectie en selecties. 

  Schoolvoorstellingen 2016 online voor docenten

  Op het gratis documentaire platform Docschool Online staan twee nieuwe themakanalen online met daarin alle films van de schoolvoorstellingen 2016. Meld je aan als docent en bekijk de films in de klas.

  IDFA Bertha Fund-films kanshebbers in Berlijn

  Het filmfestival van Berlijn heeft een nieuwe prijs voor documentaires in het leven geroepen: de Glashütte Original Documentary Award. Er dingen drie films mee die zijn gemaakt met ondersteuning door het IDFA Bertha Fund.

  IDFA 2016 in beeld

  Bekijk de IDFA-editie van 2016 in bewegend beeld: interviews met filmmakers, sfeerreportages en (exclusief voor IDFA) deleted scenes.

  1Laden...2Laden......14Laden...