Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(453)

  Inzending van films en projecten voor IDFA 2018 is geopend

  De inzending van films en interactieve projecten voor IDFA 2018, inclusief IDFA DocLab, is nu geopend. De deadlines zijn 1 mei (voor projecten gemaakt tussen 1 augustus 2017 en 30 april 2018) en 1 augustus (voor projecten gemaakt na april 2018). Volledige reglementen voor inzenden zijn alleen beschikbaar in het Engels.

  Orwa Nyrabia nieuwe artistiek directeur IDFA

  Orwa Nyrabia (1977) is de nieuwe artistiek directeur van IDFA. De in Syrië geboren Nyrabia kreeg in de documentairewereld bekendheid als producent, festivaldirecteur, curator en mentor.

  Kijk terug: DocLab Interactive Conference

  Tijdens de DocLab Interactive Conference 2017 lieten digitale pioniers een dag lang hun licht schijnen op de toekomst van documentaire, virtual reality en interactieve mediakunst. Bekijk de video-registraties van de afzonderlijke sprekers.

  Luister terug naar IDFA 2017

  Een aantal van de Doc Talks en Filmmaker Talks die werden gehouden tijdens IDFA 2017, zijn opgenomen. Beluister ze hier.

  IDFA-gerelateerde films bij Oscarnominaties

  Bij de nominaties voor de Oscars zitten dit jaar meerdere documentaires met een link naar IDFA. Faces Places en Abacus: Small Enough to Jail zijn op IDFA vertoond, Last Men in Aleppo kreeg steun van het IDFA Bertha Fund.

  Heddy Honigmann krijgt Shortcutz Amsterdam Career Award

  Documentairemaker Heddy Honigmann ontvangt voor haar bijdrage aan de Nederlandse film de Shortcutz Amsterdam Career Award. De oeuvreprijs wordt uitgereikt op zondag 21 januari in EYE.

  The Best of IDFA on Tour

  The Best of IDFA is on tour! Met een aantal films die tijdens IDFA 2017 bekroond zijn met een IDFA award. Zoals The Other Side of Everything, winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary.

  Bibliotheekfilm Ex Libris vertoond in Nederlandse bibliotheken

  De film Ex Libris - The New York Public Library, vertoond tijdens IDFA, is binnenkort te zien in een aantal Nederlandse bibliotheken. De vertoningen vinden van 5 tot 15 februari plaats in Spijkenisse, Almere, Sittard, Amsterdam, Assen en Haarlem.

  Meld je aan voor de Kids & Docs Workshop 2018

  In maart organiseren IDFA en Cinekid met steun van het NPO-fonds weer de Kids & Docs Workshop. In acht weken werken filmmakers aan hun filmplan dat ze in juni indienen bij het NPO-fonds voor een realisatiebijdrage.

  Bekijk de Master Talk van Jonathan Harris

  Multimediakunstenaar Jonathan Harris was de hoofdgast tijdens IDFA 2017. Bekijk (bovenaan de pagina) de Master Talk die hij hield in het Amsterdamse Tuschinski.

  12345...1020304046