Nieuws

  Filter
  Categorie
  Alle berichten(199)

  Benjamin Barber (77) overleden

  Op 24 april 2017 overleed Benjamin Barber. De Amerikaanse politicoloog en auteur stond bekend om zijn pleidooi voor een andere inrichting van de samenleving, met een grote rol voor de burgemeesters van de wereld. Tijdens IDFA 2015 was Barber  een speciale gast, naar aanleiding van het twintigjarig jubileum en een heruitgave van zijn boek Jihad versus McWorld. 

  Deelnemers geselecteerd voor IDFAcademy Summer School 2017

  Zestien projecten zijn geselecteerd voor de IDFAcademy Summer School 2017. Tijdens de Summer School, die van 3 t/m 8 juli plaatsvindt in Amsterdam, krijgen aanstormende documentaire-talenten van over de hele wereld de kans om hun projecten te ontwikkelen onder begeleiding van gerenommeerde filmprofessionals.

  Nieuwe bestuursleden IDFA

  Femke Halsema en Joumana El Zein Khoury zijn nieuwe bestuursleden van IDFA. Sinds maart 2017 hebben ze de plaatsen ingenomen van Jacqueline Gerritsma en Barbara Visser. Gerritsma nam na 8 jaar afscheid en Visser is in 2017 werkzaam als interim artistiek directeur bij IDFA.

  MovieZone zoekt juryleden (12-14 jaar)

  Roep leerlingen op om gratis te jureren voor de Young Audience Award jurydag op 7 mei met Ko Zandvliet en Jonas Smulders in EYE. De jongeren kijken drie films op één dag en kiezen (samen met andere jury’s in Europa) de beste jeugdfilm van het jaar.

  Twaalf films krijgen steun van IDFA Bertha Fund

  Het IDFA Bertha Fund heeft de uitslag van de selectieronde van februari 2017 bekendgemaakt. Twaalf films afkomstig uit landen als Myanmar, Wit-Rusland, Algerije en Jordanië worden via het programma IBF Classic ondersteund.

  IDFA Awards uitgereikt op internationale festivals

  • Industry
  • 31 maart 2017
  • Joost Broeren-Huitenga

  In de afgelopen weken werden op festivals en industry evenementen in Guadalajara, Calcutta en Praag drie IDFA Awards uitgereikt. De winnende regisseurs en producenten krijgen de kans om hun projecten op IDFA te presenteren.

  Overzicht Publieksprijs

  Democratie is de heerschappij van de demos, doorgaans vertaald als ‘het volk’. En wat is de stem des volks op IDFA? De Publieksprijs. Jury’s heb je nodig, zeker. Maar veel filmmakers winnen nóg liever de harten van de gewone festivalbezoeker.

  Hoe is het nu met... Giovanni?

  Giovanni was de hoofdrolspeler in de naar hem genoemde IDFA documentaire Giovanni en het Waterballet uit 2014, waarin hij vertelde over zijn bijzondere passie voor synchroonzwemmen.

  Nieuwe reglementen voor onze competities

  In de aanloop naar de dertigste editie van het festival in november heeft IDFA diverse wijzigingen doorgevoerd in haar reglementen. De belangrijkste daarvan is het terugkeren van de IDFA Competition for Short Documentary, waarin het groeiend aantal kwalitatief hoogstaande korte documentaires in het zonnetje wordt gezet.

  Docentendag Nationaal Filmfestival voor Scholieren

  Jongeren maken graag opnames met hun telefoon of met een camera. Daarvan kan in de klas nog veel meer gebruik van worden gemaakt! IDFA filmmaakster Annelies Kruk komt vertellen over haar manier van werken en over hoe docenten zelf met documentaire in de klas aan de slag kunnen. 

  12...20