Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(571)

  IDFA DocLab Domesticating Reality: nieuwe onderkomens voor immersieve kunst

  Nu IDFA 2019 snel dichterbij komt, presenteert het festival met genoegen het complete nieuwe media-programma, IDFA DocLab. Daarnaast verhuist DocLab dit jaar naar een nieuwe hoofdlocatie Tolhuistuin en verspreidt het zich naar verschillende andere locaties in Amsterdam, waaronder het Centraal Station, het ARTIS-Planetarium, Eye Filmmuseum en een echte woonkamer op een geheim adres. Het programma, dat aan zijn 13e editie toe is, wil door het verkennen van nieuwe fysieke locaties immersieve documentairekunst toegankelijk maken voor een nieuw publiek, terwijl het nog steeds de interdisciplinaire en ‘platform-agnostische’ aard van opkomende media omarmt. DocLab begint op 22 november en loopt tot 1 december, als onderdeel van IDFA.

  Vrijwilligers gezocht voor IDFA 2019

  IDFA kan niet zonder ze: elk jaar werken er honderden vrijwilligers mee aan het slagen van het festival. Kom jij ons vrijwilligersteam dit jaar versterken?

  Nieuwe IDFA Shop live!

  Onze webshop met merchandise is nu geopend!

  Lancering Subcatch: een slimme app met ondertiteling voor doven en slechthorenden

  Op dinsdag 26 november lanceert Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam in Pathé De Munt Subcatch, een nieuwe app met ondertiteling voor doven en slechthorenden. Subcatch is ontwikkeld met de technologie van de succesvolle app Earcatch, en is daarmee de langverwachte tegenhanger voor mensen met een auditieve beperking.

  Domesticating Reality: Voorbij de verwondering

  • Festival
  • 25 oktober 2019
  • Margarita Osipian

  Schrijver Margarita Osipian over het IDFA DocLab-thema en -programma van 2019.

  IDFA 2019 presenteert complete selectie en opent met film Sunless Shadows

  De volledige selectie van 2019 is bekend gemaakt met de openingsfilm Sunless Shadows. Vanaf maandag 4 november, 12:00 uur staat het volledige programma online en start de kaartverkoop voor vrienden. Vanaf donderdag 7 november, 9:00 uur start de kaartverkoop voor iedereen.

  ZappDoc LAB gaat van start

  In dit net gelanceerde talentontwikkelingstraject werken filmmakers aan een artistiek hoogwaardige documentairefilm, (web)serie en/of podcast voor de jeugd (8-12 jaar). ZappDoc LAB is de opvolger van de Kids & Docs workshop, die al twintig jaar bijdraagt aan een indrukwekkend volume artistiek hoogwaardige (korte) jeugddocumentaires en de ontwikkeling van regisseurs.

  IDFA pleit voor jeugddocumentaires en filmeducatie

  Op 20 november gaat het grootste documentaire filmfestival ter wereld weer van start. Twaalf dagen lang worden zo’n driehonderd zorgvuldig geselecteerde documentaires vertoond in diverse theaters in Amsterdam. De jonge (of toekomstige) documentaireliefhebber wordt hierbij niet vergeten; IDFA maakt zich hard voor de jeugddocumentaire, en neemt de leiding op het gebied van filmeducatie met documentaires.

  Weer nieuwe programmasecties aangekondigd, waaronder Luminous en vier competities

  Vandaag maken we met trots de eerste competities van IDFA 2019 bekend, plus non-competitieve programma’s Luminous, IDFA on Stage, Spotlight: Venezuela en Spotlight: Sudan. Het IDFA-programma is zo weer uitgebreid met 72 titels.

  Meer selecties IDFA 2019 aangekondigd

  In oktober onthullen we elke week een deel van de selectie van IDFA 2019. Vandaag kunnen we met trots 69 documentaires aan het festival toevoegen, binnen 5 verschillende programmasecties. Lees snel verder.

  12345...102030405058