Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(530)

  Cinema De School x IDFA: drie filmavonden in april

  IDFA en De School presenteren drie bijzondere filmavonden. Wereldsteden in de nacht bepalen de sfeer in de films die we voor je uitkozen. Op 10, 17 en 24 april in De School in Amsterdam.

  Films en projecten inzenden voor IDFA 2019

  Vanaf nu kun je je documentaire of interactieve/immersieve project inzenden voor de 32ste editie van IDFA. Deze vindt plaats van 20 november t/m 1 december 2019.

  EYE’s Shell Shock toont de documentairemaker als therapeut

  Hoe verbeeld je een oorlog? De films in EYE’s Shell Shock-programma laten niet het slagveld zien, maar geven ruimte aan de angst, woede en verwarring die erop volgt. Documentairemakers gebruiken methodes om traumatische ervaringen terug te halen, en misschien zelfs middels hun films te verwerken. Zo ontstaat een bijzondere rol: de filmmaker als therapeut.

  IDFA Bertha Fund kiest 9 projecten voor IBF Classic

  Na een intensieve selectie kan het IDFA Bertha Fund (IBF) met trots de projecten aankondigen die deze ronde de IBF Classic subsidie ontvangen. Het fonds heeft in totaal € 110.000 euro toebedeeld aan negen documentaireprojecten: twee in de categorie ontwikkeling en zeven in de categorie productie/post-productie. Er werden 220 aanvragen ingediend uit 70 verschillende landen.

  Meld je aan: IDFAcademy & NPO-fonds Workshop

  Ben je een beginnende Nederlandstalige filmmaker, die tenminste één (korte) documentaire heeft gemaakt? En werk je nu aan je volgende documentaire van 25 minuten, 50/55 minuten of aan een webdocumentaire? Schrijf je dan in voor de workshop en werk samen met ervaren makers je plan uit.

  Vrouwendag: 6x werk van jonge vrouwelijke makers

  Om Internationale Vrouwendag te vieren, kozen we 6 producties van jonge vrouwelijke makers voor je uit om te bekijken in IDFA's online collectie.

  IDFA @Berlinale over 'Diverse Documentary Festival Programming'

  • Industry
  • 25 februari 2019
  • Joost Broeren-Huitenga

  Tijdens Berlinale 2019 mede-organiseerde IDFA een paneldiscussie over diversiteit en inclusiviteit in festivalprogrammering. Vijf toonaangevende festivalorganisatoren van over de hele wereld namen deel aan het gesprek onder leiding van IDFA's artistiek directeur Orwa Nyrabia.

  Bekijk: Helena Třeštíková’s Filmmaker Talk

  IDFA 2018's hoofdgast vertelt over filmmaken, vertrouwen kweken en het organiseren van goedbezochte verjaardagsfeestjes.

  Schrijf je in voor IDFAcademy's Summer School 2019

  Ieder jaar organiseert IDFAcademy een 6-daags trainingsprogramma voor opkomende filmtalenten waarin zij hun script of rough cut naar een hoger niveau tillen. De deadline voor aanmelden is 10 maart 2019.

  Melkweg x IDFA - Talent Talks #2: Visualising Gender

  Gender begint op sommige plekken in de wereld eindelijk een meer fluïde begrip te worden. Hoe zien we dat terug in de kunst van jonge makers? Praat of luister mee in Talent Talks #2 op 27 februari. Toegang is gratis.

  12345...102030405053