Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(480)

  Pitch je documentaireplan voor VICE tijdens IDFA 2018

  VICE en IDFA organiseren samen een pitch waarbij getalenteerde makers hun idee voor een VICE-documentaire kunnen presenteren. Deelnemers maken kans op 10.000,- euro ontwikkelingsbudget en natuurlijk aandacht op VICE en IDFA.nl. Zo doe je mee.

  Black Achievement Month x IDFA

  Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en het NiNsee hebben in het kader van Black Achievement Month de handen ineen geslagen om een duurzame samenwerking op het gebied van filmprogrammering aan te gaan. Gezamenlijk presenteren IDFA en NiNsee vier documentaires binnen de thematiek van Black Achievement Month in oktober 2018.

  IDFA tekent de 5050x2020 Belofte

  Met nog negen weken te gaan tot de opening van haar 31e editie kan IDFA met trots melden dat het de '5050x2020 Pledge for Gender Parity and Inclusion in Film Festivals' heeft ondertekend. Het initiatief 5050x2020 werd afgelopen mei gelanceerd op het filmfestival van Cannes en is eerder al ondertekend door de festivals van Cannes, Venetië, Toronto, Locarno, Annecy en Sarajevo. De Belofte houdt in dat de festivals zich inzetten voor grotere gendergelijkheid door zich te committeren aan een strenge reeks maatregelen omtrent transparantie en verantwoording. Door het ondertekenen van de Belofte onderschrijft IDFA de doelstellingen van 5050x2020 en nodigt het alle festivals uit om gezamenlijk deze strijd aan te gaan. Samen kunnen we een einde maken aan onrecht in de filmindustrie, meer inclusieve handelswijzen bevorderen, en een nieuwe generatie ondergerepresenteerde filmmakers een stem geven.

  Vrijwilligers gezocht voor IDFA 2018

  IDFA kan niet zonder ze: elk jaar werken er honderden vrijwilligers mee aan het slagen van het festival. Kom jij ons vrijwilligersteam dit jaar versterken?

  Melkweg x IDFA: Talent Talks

  Kom 13 september naar een hele inspirerende avond in de Melkweg! Documentairemaker Festus Toll en fotograaf Kevin Osepa, die vanaf donderdag 6 september exposeert in Melkweg Expo, geven ons door middel van videofragmenten, clips en foto’s een inkijkje in hun creatief proces, hun inspiratiebronnen en drijfveren. 

  Tolhuistuin x IDFA: Kiki

  Film kijken onder de blote sterrenhemel voor een op en top zomerse ervaring, dat kan ook deze zomer weer bij de Tolhuistuin. Op 23 augustus wordt de IDFA-documentaire Kiki van Sara Jordenö buiten vertoond.

  IDFA Special: Putin’s Witnesses ​

  Op donderdag 20 september organiseert IDFA een speciale voorvertoning van Putin’s Witnesses in Pathé Tuschinski. Een onthullend verslag van het allereerste jaar van Poetins presidentschap door regisseur Vitaly Mansky. 

  IDFA's reactie op de moord op het Russische filmteam in de CAR

  IDFA is geschokt door het nieuws van de moord op de Russische regisseur en producer Alexander Rastorguev en zijn collega’s, journalist Orkhan Dzhemal en cameraman Kirill Radchenko, in de Centraal-Afrikaanse Republiek op 31 juli. Zij waren in het land om een nieuwe documentaire te filmen.  

  IDFA awards voor nieuwe filmmakers bij DocMontevideo & Durban FilmMart

  IDFA bezoekt festivals wereldwijd om inspirerende nieuwe filmprojecten te zien en nieuwe makers te ontmoeten. De afgelopen jaren ondersteunt IDFA filmtalenten van over de hele wereld door makers van veelbelovende projecten een IDFA award te overhandigen. Winnaars krijgen de kans om IDFA te bezoeken om hier andere inspirerende filmmakers te ontmoeten en om hun netwerk te vergroten. Hier is een selectie van onze winnaars...

  Bios in de Buitenlucht: vijf IDFA-documentaires bij Humanity House

  Elke donderdag in augustus vertoont Humanity House in Den Haag IDFA-documentaires in hun eigen buitenbios. Onder het genot van een hapje en een drankje, knus onder een dekentje, kun je succesvolle films van de afgelopen festivaleditie zien. 

  12345...1020304048