Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(625)

  IDFA Bertha Fund steunt 20 projecten

  Ons filmfonds steunt dit jaar meer documentaireprojecten dan ooit. Twintig projecten van over heel de wereld ontvangen in totaal €203,650 uit het IDFA Bertha Fund voor ontwikkeling en (post)productie. Lees er meer over en bekijk de selectie hier. (pagina in het Engels)

  IDFA x Black Achievement Month

  IDFA en Black Achievement Month (BAM) organiseren op 25 oktober in ITA (Amsterdam) 2 vertoningen van de IDFA Preview x Black Achievement Month: Atardi - The life of Curaçao’s musical genius Rudy Plaate.

  Oproep tot vrijlating van Hajooj Kuka

  De International Coalition for Filmmakers at Risk (ICFR) en haar grondleggers, de European Film Academy, International Documentary Film Festival Amsterdam en International Film Festival Rotterdam vragen de Soedanese autoriteiten om onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van filmmaker Hajooj Kuka en de vier kunstenaars die met hem gevangen zijn genomen.

  Nieuwe films IDFA schoolvoorstellingen 2020

  De selectie voor de IDFA schoolvoorstellingen is met maar liefst vijf nieuwe films uitgebreid en daarmee is het programma compleet. Je kunt je klas nog tot 21 september inschrijven, wacht dus niet te lang!

  IDFA Meets WePresent: Creativity to Overcome

  Kan creativiteit levens veranderen en kan kunst je groter laten dromen dan je ooit voor mogelijk hield? Dit event van IDFA Meets & WePresent staat in het teken van creativiteit in tijden van tegenslag.

  OPROEP: Young Producers IDFA 2020

  Ben jij een documentaireproducent en wil je jouw horizon verbreden, je netwerk vergroten en kennis opdoen van de internationale industrie tijdens IDFA 2020? Meld je dan voor 1 oktober aan!

  Internationale coalitie voor filmmakers in nood gelanceerd

  Om de internationale filmgemeenschap nog meer bewust te maken en te mobiliseren wanneer filmmakers bedreigd worden en ernstig risico lopen hebben het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de European Film Academy hun krachten gebundeld bij de oprichting van de Internationale Coalitie voor ‘Filmmakers at Risk’ (ICFR).

  IDFAcademy & NPO-fonds Workshop 2020 is begonnen

  Met trots presenteert IDFA de tutors en deelnemers van de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop, die tot november 2020 zal duren.

  Filmfund DocLab Interactive Grant 2020 verdeelt €20.000

  Het Filmfonds en IDFA maken met trots de drie geselecteerde projecten bekend voor de Film Fund DocLab Interactive Grant 2020.

  Gianfranco Rosi hoofdgast op IDFA 2020

  Met gepaste trots maakt het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de hoofdgast van 2020 bekend: de Italiaanse regisseur Gianfranco Rosi. Hij is een van de eerste regisseurs die twee keer voor een documentaire de belangrijkste prijs op een A-list festival ontving.

  12345...102030405063