Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(549)

  IF/Then global shorts pitch komt naar IDFA 2019

  We zijn verheugd te mogen melden dat de IF/Then Global Pitch onderdeel zal zijn van IDFA 2019. De IF/Then Global Pitch is een samenwerking met het Tribeca Film Institute (TFI) en RYOT Films. Lees verder in het Engels.

  Chileense documentairelegende Patricio Guzmán hoofdgast op IDFA 2019

  In november eren we de Chileense meester Patricio Guzmán als hoofdgast tijdens IDFA 2019. Lees hieronder meer over deze compromisloze maker en zijn bijzondere rol op het aanstaande festival.

  Winnaars Film Fund DocLab Interactive Grant 2019 bekendgemaakt

  Het Nederlands Filmfonds en IDFA DocLab hebben de winnaars van de Film Fund DocLab Interactive Grant 2019 bekendgemaakt. De drie geselecteerde projecten van dit jaar zijn Nerd_Funk Postbody, een post-human virtual reality-installatie van de kunstenaars Ali Eslami en Mamali Shafahi; Kaspar, een kunstmatige intelligentie-installatie van de studio's RNDR en Makropol; en Land of Ibeji, een multimedia fotografieproject van fotograaf Sanne de Wilde. Deze getalenteerde kunstenaars verdelen € 20.000 om hun projecten verder te ontwikkelen. De voltooide projecten zullen in november worden gepresenteerd op IDFA DocLab.

  IDFA maakt docenten & deelnemers van de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop 2019 bekend

  Met trots presenteren we de docenten en deelnemers van deze editie van de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop. De workshop vindt plaats van juli tot en met november 2019.

  IDFA presenteert: selectie voor schoolvoorstellingen 2019

  Ook dit jaar kunnen scholieren en studenten tijdens het festival naar een programma dat speciaal voor hen is samengesteld. De films worden aangeboden in combinatie met lesmateriaal en zaalgesprekken waarin analyse van beeldtaal en reflectie op de aangesneden thema’s centraal staan. Op deze manier draagt een bezoek aan IDFA bij aan de ontwikkeling van mediawijsheid, kritische denkvaardigheden en bewust en actief burgerschap.

  IDFA by Night: topdocumentaires in de openlucht 2-12 juli

  Negen speciaal door IDFA geselecteerde films kijk je deze zomer in onze buitenbioscoop op het plein voor Pakhuis de Zwijger. Steeds met een interessant voorprogramma. Toegang is gratis!

  In memoriam: Menno Boerema

  Dit weekend verloor IDFA een goede vriend en samenwerkingspartner, Menno Boerema. We zijn diep bedroefd door het overlijden van deze fantastische editor. Onze gedachten gaan uit naar Menno's familie.

  Inzending geopend voor IDFA’s markten

  Vanaf nu kun je je films en projecten inzenden voor IDFA Forum en Docs for Sale 2019! Lees meer over onze twee filmmarkten voor professionals en check hoe je je aanmeldt. De deadline voor IDFA Forum is 15 augustus; de deadline voor Docs for Sale is 15 september.

  IDFA presenteert nieuwe programmeurs en prijzen

  Met trots kondigt IDFA aan dat Sarah Dawson en María Campaña Ramia vanaf nu deel uitmaken van het programmateam van IDFA. Daarnaast presenteert het festival voor de komende editie een nieuw awardsprogramma. Documentaireproducenten, editors, en cameramensen zullen naast de regisseurs door deze indeling meer in de belangstelling komen te staan.

  30 juli: Queerama in FC Hyena (gratis & in de openlucht!)

  Speciaal voor Pride 2019 presenteren IDFA en FC Hyena een gratis openluchtvertoning van Queerama. De film vertelt het buitengewone verhaal van de 20ste eeuwse ontwikkeling van homoacceptatie en -emancipatie in Engeland. Toegang is gratis!

  12345...102030405055