Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(597)

  Statement over de COVID-19 pandemie

  In deze tumultueuze tijden gaan onze gedachten en ons medeleven uit naar iedereen wiens gezondheid op het spel staat en naar hun families. Daarnaast leven we mee met alle filmmakers en -professionals wereldwijd, en met filmfestivals en culturele instellingen, die hard zijn geraakt door deze pandemie en de bijkomende economische instabiliteit.

  Films inzenden voor IDFA 2020

  De inzendingen voor IDFA 2020 zijn geopend! Vanaf nu kun je je films, performances en interactieve/immersieve projecten insturen voor de 33e editie van het festival, dat plaatsvindt van 18 tot 29 november 2020. Lees verder.

  Wegwijzers: speciale filmselecties voor thuis

  Speciaal voor deze tijd hebben onze programmeurs selecties samengesteld van films uit onze online collectie. Bekijk ze hieronder.

  Editor en regisseur Boris Gerrets overleden

  Afgelopen week overleed editor, regisseur en kunstenaar Boris Gerrets op 72-jarige leeftijd. Niet alleen maakte hij prachtige films, ook is hij o.a. als tutor voor aanstormend talent van onschatbare waarde geweest voor IDFA.

  Filmjournalist Peter van Bueren overleden

  Op 26 maart is Peter van Bueren op 78-jarige leeftijd overleden. Peter was niet alleen een van de meest toonaangevende filmjournalisten van Nederland, maar ook een vriend van IDFA. Lees ook het postuum op Volkskrant.nl

  IDFA spreekt zich uit tegen vervolging van filmmaker Mohammad Rasoulof

  De European Film Academy, het filmfestival van Cannes, de Deutsche Filmakademie, de Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Filmfest Hamburg, IDFA - International Documentary Film Festival Amsterdam, International Film Festival Rotterdam (IFFR), het Nederlands Filmfonds en de Accademia del cinema italiano-Premi David di Donatello zijn zeer bezorgd over de dreigende gevangenname van Iraans filmmaker Mohammad Rasoulof. Lees het volledige statement in het Engels.

  Uitgesteld | IDFA Meets Bo Hanna: Complex Realities

  *** UITGESTELD ***Vanwege de nieuwe ontwikkelingen omtrent het coronavirus is dit evenement voor ieders veiligheid uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Ticketkopers worden gemaild met extra informatie.

  IDFA Meets staat voor creatieve documentaires en nieuwe perspectieven. Het hele jaar door.

  IDFA Meets is IDFA’s eventsprogramma voor een nieuwe generatie documentairekijkers. Elke keer op een andere locatie, met een andere Amsterdamse partner, en altijd voorzien van randprogrammering: van panel talks tot performances en tentoonstellingen.

  Open Call IDFA DocLab R&D Programma 2020

  De inzendingen voor het IDFA DocLab R&D programma zijn weer geopend! Heb jij een projectvoorstel op het gebied van innovatieve nonfictie? Dien deze dan in voor 6 maart 2020. Lees verder in het Engels.

  EFA, IDFA en IFFR roepen op tot vrijlating van Deng Chuanbin

  De European Film Academy, het International Documentary Film Festival Amsterdam en het International Film Festival Rotterdam verzoeken de Chinese autoriteiten om filmmaker Deng Chuanbin, ook bekend onder de naam Huang Huang, onmiddellijk vrij te laten.

  12345...102030405060