Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(444)

  Report: Reacties van het publiek

  Het festival is alweer voorbij, maar de hoofden van onze bezoekers zitten nog vol van alle verhalen die zijn verteld. Bekijk hier een aantal reacties op het festival van publiek dat net de voorstelling uit kwam lopen!

  ‘Ik wil laten zien dat een dove jongen niet per definitie zielig of gehandicapt is’

  Met het Henri Daniel Guyot-instituut is Groningen dovenhoofdstad van het land,  en de zaal is dan ook zeker voor de helft gevuld met dove bezoekers bij de voorstelling van publieksprijswinnaar Deaf Child op IDFA in Groningen. 

  IDFA na IDFA

  IDFA 2017 loopt op z’n eind. Gelukkig blijft er een ruim aanbod aan titels over die ook na het festival nog te zien zijn. Ofwel in de bioscoop, ofwel op televisie of online. Hier alvast een greep uit het toekomstige aanbod.

  Report: interview met Mila Turajlic, regisseur van winnaar The Other Side of Everything

  Mila Turajlic won afgelopen woensdag met haar film The Other Side of Everything de felbegeerde award voor Best Feature-Length Documentary tijdens IDFA 2017. In dit interview gaat Mila dieper in op haar rol als filmmaakster die een portret probeert te maken van haar eigen familie.

  ‘Papier past in dit verhaal'

  Winnaar IDFA DocLab Award for Digital Storytelling: Cosmic Top Secret | Zes jaar geleden begon Trine Laier aan Cosmic Top Secret: ze wist dat er een goed verhaal school in haar vaders werk als geheim agent tijdens de Koude Oorlog. “En ik voelde dat het speelbaar was” – dus werd het een game.

  Kill Your Darlings: Kojo

  Met pijn in het hart laten filmmakers scènes sneuvelen, omdat ze toch niet passen in het verhaal of niet echt iets toevoegen bijvoorbeeld. Bekijk een geschrapte scène uit Kojo.

  ‘Als zij een gevaar is, moet er een hek omheen’

  IDFA Special Jury Award for Dutch Documentary: Alicia | Op éénjarige leeftijd wordt Alicia door Jeugdzorg weggehaald bij haar moeder en in een pleeggezin geplaatst. Vier jaar later moet ze daar wegens omstandigheden weg en belandt ze in een tehuis, waar een nieuw pleeggezin voor haar wordt gezocht. Daar begint de film Alicia.

  Report: Interview met Shamira Raphaëla, regisseur van winnaar Lenno & The Angelfish

  Shamira Raphaëla volgde voor haar film Lenno & The Angelfish (winnaar IDFA Award for Best Children’s Documentary) de tienjarige Lenno, een jongen met gedragsproblemen die samenleeft met zijn vader en tweelingbroer. Hoe vond zij hem en hoe ervaarde Lenno de aandacht op IDFA voor zijn verhaal?

  ‘Soms wilde ik stoppen om hem een knuffel te geven'

  • Festival
  • 25 november 2017
  • Olga van Ditzhuijzen

  Winnaar IDFA Award for Best First Appearance: The Distant Barking of Dogs | In de grensstreek van Oekraïne knallen voortdurend bommen in de verte. Deense filmmaker Simon Lereng Wilmont volgde de tienjarige Oleg en zijn oma in hun omgang met altijd aanwezige angst. 

  Doc Talks op NPO 2Doc

  Niet alleen tijdens IDFA vinden er Doc Talks plaats na afloop van de vertoningen. Ook voor NPO 2Doc interviewde Marijn Frank voormalig directeur Ally Derks en ontving Ersin Kiris zeven meesters van de documentaire. Bekijk alle interviews hier!

  12345...1020304045