Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(513)

  Programmawijzigingen & extra voorstellingen

  Soms wijzigen de tijden van voorstellingen onverwacht tijdens het festival of worden er extra voorstellingen toegevoegd. Bekijk de meest recente wijzigingen per dag!

  Blijven slapen na de film? Boek je hotel met korting

  Bezoek je IDFA meerdere dagen? Of wil je na de film niet gelijk naar huis? Boek dan je hotel in hartje Amsterdam met IDFA-korting. Verschillende hotels doen mee aan de actie. Ook kun je reserveren op Booking.com via onderstaande link. Hiermee steun je filmmakers in niet-westerse landen, zonder dat het je iets extra's kost.

  Inside IDFA: 7x interviews met filmmakers van IDFA 2018

  In Inside IDFA gaan documentaireliefhebbers zoals Gerda Havertong en Stine Jensen in gesprek met IDFA-regisseurs. Zij spreken met o.a. Ingeborg Jansen, die de spraakmakende documentaire ‘Sylvana, Demon or Diva’ regisseerde, en met regisseur Marina Meijer over haar documentaire O amor é único.

  DocLab Opening night in Brakke Grond

  DocLab, IDFA's nieuwe media-programma beleefde op donderdag 15 november voor de 12e keer zijn eigen opening op het festival. In de Brakke Grond schenen onder andere MIT-professor William Uricchio en Ross Goodwin hun licht op het thema van 2018: Humanoid Cookbook.

  'Bellingcat' te zien in 20 zalen, tegelijk met wereldpremière op IDFA

  Vanavond beleeft Bellingcat – Truth in a Post-Truth World zijn wereldpremière tijdens IDFA. Op deze speciale avond in samenwerking met VPRO wordt de film niet alleen op het festival maar gelijktijdig in twintig bioscopen door het land vertoond. Ook het nagesprek met Bellingcat-oprichter Eliot Higgins door IDFA-directeur Orwa Nyrabia wordt live gestreamd in de meeste zalen.

  Shamira Raphaëla wint Karen de Bok Talent Prijs 2018

  Regisseur Shamira Raphaëla heeft met haar filmplan Downfall of a Superwoman de Karen de Bok Talent Prijs 2018 gewonnen. De prijs werd voor het tweede jaar uitgereikt aan de winnaar van de IDFAcademy & NPO-fonds workshop. Een vijfkoppige jury beoordeelde de filmplannen van de zes documentaire talenten die deelnamen aan de workshop.

  IDFA start samenwerking met MIT Open Doc Lab & winnaar Filmfonds DocLab Interactive Grant bekend

  Zondag 18 november gaat een unieke samenwerking tussen het Massachusetts Institute of Technology Open Documentary Lab en IDFA van start. Samen met partners en kunstenaars gaan beide partijen gedurende 5 jaar fundamenteel onderzoek doen naar immersieve en interactieve media – zoals VR en kunstmatige intelligentie – en gebruiken daarbij het IDFA DocLab festival als levend laboratorium. Deze samenwerking wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap binnen het kader van de Topsector Creatieve Industrie en het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI). William Uricchio van MIT, Jann de Waal, boegbeeld van Top Team Creatieve Industrie, en Caspar Sonnen van IDFA Doc Lab lanceren het R&D programma op zondag 18 november om 10.00 uur tijdens de Immersive Network Summit in de Brakke Grond.

  ​Opening night in Carré

  De 31e editie van International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) werd woensdagavond 14 november officieel geopend! Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaf het startsein van de avond, waarop Kabul, City in the Wind van Aboozar Amini werd vertoond. Het is het eerste festival onder leiding van de nieuwe artistiek directeur Orwa Nyrabia, die in zijn openingsspeech wees op het grote belang van artistieke authenticiteit, pluralisme en dialoog. Het festival duurt t/m zondag 25 november. Op woensdag 21 november worden de winnaars bekend gemaakt van de verschillende competities.

  IDFA en Nederlands Filmfonds breiden samenwerking uit

  Vanaf 2019 gaat het Nederlands Filmfonds jaarlijks twee internationale filmprojecten steunen met een bijdrage voor realisering onder de noemer NFF+IBF Co-production Scheme. De bijdrage zal €50.000,- per project bedragen.

  Rijksmuseum presenteert 4 IDFA-films in EYE

  Op dinsdag 20 november worden vier films ingeleid door curatoren van het Rijksmuseum in EYE Cinema 1. Meer Rijks? Je IDFA-ticket geeft je tot en met 31 december €2,50 korting op de entreeprijs van het museum.

  12345...102030405052