Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(583)

  Call for entry: IDFAcademy Summer School 2020

  De IDFAcademy Summer School, IDFA's jaarlijkse zomerse coachingstraject, staat weer open voor aanmeldingen. Wil jij je script of de ruwe versie van je film naar een hoger niveau tillen? Meld je dan vóór 20 februari aan. Lees voor meer informatie verder in het Engels.

  IDFA in Kriterion: Scheme Birds

  Elke maand draait Kriterion in Amsterdam één van de beste documentaires uit de selectie van IDFA 2019. Deze maand: Scheme Birds, een openhartige coming of age-film over het leven in het arme Schotse plaatsje Motherwell.

  IDFA x Melkweg Best of Music 2019

  Samen met de Melkweg zetten we ons al tijden in om de beste verhalen over muziek te vertellen. En daarom kun je op zondag 19 januari in de Cinema van de Melkweg nog één keer naar de drie beste muziekdocumentaires van IDFA 2019, plus een vertoning van D.A. Pennebakers klassieker Monterey Pop.

  Acht IDFA-documentaires op shortlist Oscars

  Eerder deze week werd de documentaireshortlist voor de Oscars bekend. Maar liefst 8 IDFA-documentaires maken kans op een nominatie. Op 13 januari wordt de definitieve lijst met genomineerde films onthuld.

  IDFA in Kriterion: Searching Eva

  Elke maand draait Kriterion in Amsterdam een van de documentaires uit de selectie van IDFA 2019. Deze maand is dat Searching Eva: Een onconventioneel kijkje in het al even onconventionele leven van Eva: sekswerker, schrijver, muzikant, fotomodel, blogger, anarchist en feminist. Na de screening vindt er een Q&A plaats met Velvet December van Proud Nederland.Zondag 15 december | 19:30

  The Best of IDFA on Tour

  Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2019 zijn bekroond, óf bijzonder in de smaak vielen bij het publiek. Dat is The best of IDFA on tour. Een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen, vanaf januari te zien in theaters door heel Nederland. We hopen dat je ervan geniet!

  For Sama wint de VPRO IDFA Audience Award

  For Sama van Waad al-Kateab heeft de VPRO IDFA Audience Award (€ 5.000,-) gewonnen. Dit is vrijdagavond bekend gemaakt in Pathé Tuschinski, voorafgaand aan een vertoning van de winnende film.

  Interview: Heidi Hassan en Patricia Pérez Fernández over In a Whisper

  Filmcriticus Dana Linssen ging in gesprek met Heidi Hassan en Patricia Pérez Fernández, de winnaars van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2019. Hoe hebben ze van een levenslange vriendschap en 15 jaar aan videobrieven de prijswinnende film In a Whisper gemaakt?

  In a Whisper wint de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary

  Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt van de diverse IDFA-competitie programma’s tijdens de Award Ceremony van de 32ste editie van het festival in Eye. De winnaar van de VPRO IDFA Audience Award wordt vrijdagavond 29 november bekendgemaakt. IDFA duurt nog tot en met zondag 1 december.

  Emma Lesuis wint Karen de Bok Talent Award 2019

  Documentairemaker Emma Lesuis is met haar filmplan Nu we het er toch over hebben de winnaar van de Karen de Bok Talent Prijs 2019. Het is het derde jaar dat de prijs wordt uitgereikt aan het winnende filmplan van de IDFAcademy & NPO-fonds workshop.

  12345...102030405059