Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(471)

  Bios in de Buitenlucht: vijf IDFA-documentaires bij Humanity House

  Elke donderdag in augustus vertoont Humanity House in Den Haag IDFA-documentaires in hun eigen buitenbios. Onder het genot van een hapje en een drankje, knus onder een dekentje, kun je succesvolle films van de afgelopen festivaleditie zien. 

  IDFA 2018: Wat je moet weten!

  Tijdens een speciale bijeenkomst eerder deze week kondigden IDFA’s artistiek directeur Orwa Nyrabia en het programmateam enkele wijzigingen aan in de programmastructuur. Zo wordt de totale selectie teruggebracht naar minder dan 300 films en wordt de selectie voor de competities aangescherpt. Voortaan worden niet 15, maar 12 films per competitie gekozen. De zichtbaarheid van elke competitiefilm wordt hiermee tevens verhoogd. De 31ste editie van IDFA, het meest toonaangevende documentairefestival ter wereld, vindt plaats van 14 t/m 25 november.

  15 nieuwe documentaires ontvangen steun van IBF

  Het IDFA Bertha Fund is verheugd om de resultaten van de selectie van mei 2018 aan te kondigen van het IBF Classic programma voor de ontwikkeling en productievan documentaires en het IBF Europe programma voor internationale co-producties. 

  Videoverslag IDFAcademy Summer School 2018

  Tijdens de IDFAcademy Summer School, van 2 tot en met 7 juli in Amsterdam, werkten nieuwe filmtalenten van over de hele wereld aan hun filmscripts of rough cuts onder de begeleiding van gerenommeerde filmprofessionals.

  Topdocumentaires in de openlucht: IDFA by Night 10-20 juli

  Pakhuis de Zwijger sluit ook dit jaar weer het culturele seizoen af met een programma openluchtvertoningen van tien unieke documentaires uit het IDFA-programma. De vertoningen vinden iedere avond vanaf 22.00 uur plaats op het plein voor Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179, Amsterdam). Toegang is gratis! De docs zijn Engels ondertiteld of gesproken.

  Demonstratie voor vrijlating Oleg Sentsov

  Op zaterdag 23 juni 2018 van 12.00-14.00 uur demonstreren leden van de Oekraïense diaspora en leden van de kunst- en filmgemeenschap in Nederland op het Museumplein in Amsterdam voor de vrijlating van de Oekraïense filmmaker en politiek gevangene Oleg Sentsov. De Russische autoriteiten moeten hem en andere Oekraïense politieke gevangenen vrijlaten die onterecht vastzitten.  

  Deze maand in de bioscoop

  Ook deze maand worden IDFA-documentaires in de bioscoop vertoond. Bekijk het overzicht...

  Videoverslag IDFA Special Hale County This Morning, This Evening

  Op donderdag 17 mei organiseerde IDFA een speciale voorvertoning van Hale County This Morning, This Evening. Dit is een soms grappig, vaak ontroerend portret van een Afro-Amerikaanse gemeenschap in het zuiden van de Verenigde Staten – een regio die bekendstaat om zijn geschiedenis van slavernij en armoede. Na afloop sprak IDFA’s nieuwe artistiek directeur Orwa Nyrabia met regisseur RaMell Ross over zijn ervaringen in Hale County.  

  Pawel Lozinski en Niels Pagh Andersen tutors bij IDFAcademy Summer School

  Filmmaker Pawel Lozinski en editor Niels Pagh Andersen zijn dit jaar twee van de tutors tijdens de IDFAcademy Summer School. Zij zullen samen met Gema Juárez Allen, Katja Dringenberg, Gitte Hansen, Aliona van der Horst, Menno Boerema en Jesper Osmund een internationale groep talentvolle filmmakers met raad en daad bijstaan.

  PLOV: Een avond vol kunst, eten en een IDFA-documentaire

  Op 29 mei organiseert het AFEW Culture Initiative, in samenwerking met IDFA en Studio/K, de eerste editie van PLOV: ARTxFOODxCINEMA. Op deze bijzondere avond wordt de IDFA-film Debut vertoond, over elf Wit-Russische gedetineerden die zich opgeven om mee te spelen in een toneelstuk.

  12345...1020304048