Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(557)

  Black Achievement Month x IDFA: Revolutionary Music

  Muziek reflecteert de tijd waarin zij gemaakt is. Binnen het thema Revolutionary Music presenteren IDFA en Black Achievement Month twee documentaires in vier verschillende filmtheaters door heel Nederland. Bekijk Mama Africa en Soundtrack of A Revolution,  steeds met introductie en/of nagesprek.

  Melkweg x IDFA x Unseen: Talent Talks #3 Exposing social issues (sold out)

  Speciaal tijdens Unseen 2019 presenteren IDFA en de Melkweg een Talent Talks waarbij jonge documentairemakers uit de stal van IDFA, in gesprek gaan met een jonge kunstenaar die exposeert in Melkweg Expo. Op woensdag 18 september geven twee makers door middel van videofragmenten, clips en foto’s een inkijkje in hun creatief proces, hun inspiratiebronnen en drijfveren. Tickets voor dit event zijn uitverkocht.

  Vrijwilligers gezocht voor IDFA 2019

  IDFA kan niet zonder ze: elk jaar werken er honderden vrijwilligers mee aan het slagen van het festival. Kom jij ons vrijwilligersteam dit jaar versterken?

  IDFA x Spaces: gratis werkplekken beschikbaar voor alle gasten tijdens IDFA 2019

  Tijdens IDFA 2019 bieden wij alle geregistreerde gasten gratis toegang tot creatieve werkplekken op verschillende locaties in Amsterdam, dankzij onze nieuwe samenwerking met Spaces. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf biedt freelancers, ondernemers en bedrijven een inspirerende werkomgeving. Het is de ideale gelegenheid voor IDFA-filmmakers en professionals uit de filmindustrie om te netwerken met gelijkgestemden, te broeden op ideeën en ook te werken aan projecten tijdens het festival.

  IDFA onthult nieuw awardsprogramma en eerste namen juryleden

  Met trots doen we vandaag de nieuwe structuur van het IDFA-competitieprogramma uit de doeken. Ook maken we vandaag de eerste namen voor de jury van IDFA 2019 bekend.

  12 filmprojecten gehonoreerd met bijdrage uit het IDFA Bertha Fonds Classic-programma

  Het IDFA Bertha Fonds (IBF) is verheugd te kunnen melden dat 12 nieuwe documentaireprojecten financiering zullen ontvangen uit het IBF Classic-plan. Uit bijna 300 inzendingen zijn in totaal 12 projecten geselecteerd. Lees verder in het Engels.

  In Memoriam: D.A. Pennebaker

  Voor Penny en Chris

  IDFA Special: Midnight Traveler

  Op donderdag 12 september presenteert IDFA een exclusieve voorvertoning van Midnight Traveler in Pathé Tuschinski. Een urgent verslag van een vluchtend filmmakersgezin, geschoten door de familie zelf. De voorstelling is helaas uitverkocht.

  IDFA roept op tot vrijlating van Mohammad Rasoulof

  IDFA roept op tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van filmmaker Mohammad Rasoulof. Lees het hele artikel hier (Engels).

  IF/Then global shorts pitch komt naar IDFA 2019

  We zijn verheugd te mogen melden dat de IF/Then Global Pitch onderdeel zal zijn van IDFA 2019. De IF/Then Global Pitch is een samenwerking met het Tribeca Film Institute (TFI) en RYOT Films. Lees verder in het Engels.

  12345...102030405056