Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(461)

  PLOV: Een avond vol kunst, eten en een IDFA-documentaire

  Op 29 mei organiseert het AFEW Culture Initiative, in samenwerking met IDFA en Studio/K, de eerste editie van PLOV: ARTxFOODxCINEMA. Op deze bijzondere avond wordt de IDFA-film Debut vertoond, over elf Wit-Russische gedetineerden die zich opgeven om mee te spelen in een toneelstuk.

  Deze maand in de bioscoop

  Ook deze maand worden IDFA-documentaires in de bioscoop vertoond. Bekijk het overzicht...

  IDFA Special: Hale County This Morning, This Evening

  Op donderdag 17 mei organiseert IDFA een speciale voorvertoning van Hale County This Morning, This Evening in Pathé Tuschinski. Na afloop gaat IDFA’s nieuwe artistiek directeur Orwa Nyrabia in gesprek met regisseur RaMell Ross. 

  Boonstra en Fassaert tutors IDFAcademy & NPO-fonds Workshop

  De Nederlandse filmmakers Marjoleine Boonstra en Tom Fassaert zijn dit jaar de tutors bij de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop. In deze workshop ontwikkelen zes jonge talenten onder begeleiding van professionals een filmplan. Beide tutors hebben in voorgaande jaren tijdens IDFA-workshops opkomende documentairemakers begeleid.

  IDFAcademy Summer School maakt deelnemers 2018 bekend

  Zestien projecten zijn geselecteerd om deel te nemen in de IDFAcademy Summer School 2018. Tijdens de Summer School, van 2-7 juli in Amsterdam, krijgen veelbelovende internationale filmmakers van over de hele wereld de kans om aan hun filmscript of rough cuts te werken onder begeleiding van gevestigde filmprofessionals.

  So Help Me God in de bioscoop

  Vanaf 26 april wordt So Help Me God vertoond in de bioscoop. Een hilarische en tegelijkertijd onthutsende documentaire over de Brusselse onderzoeksrechter Anne Gruwez. 

  IDFA in Kriterion: In Praise of Nothing

  Elke derde zondag van de maand draait Kriterion in Amsterdam een van de documentaires uit de selectie van IDFA 2017. Deze maand is dat In Praise of Nothing, een feelgood-documentaire over 'Niets', die de wereld over reist en van commentaar voorziet. 

  IDFA gemist?

  Mis je de documentaires van IDFA 2017? Gelukkig kan je nog aardig wat documentaires bekijken. Ofwel in de bioscoop, ofwel op televisie of online. Hier is je herkansing! 

  Inzending van films en projecten voor IDFA 2018 is geopend

  De inzending van films en interactieve projecten voor IDFA 2018, inclusief IDFA DocLab, is nu geopend. De deadlines zijn 1 mei (voor projecten gemaakt tussen 1 augustus 2017 en 30 april 2018) en 1 augustus (voor projecten gemaakt na april 2018). Volledige reglementen voor inzenden zijn alleen beschikbaar in het Engels.

  Orwa Nyrabia nieuwe artistiek directeur IDFA

  Orwa Nyrabia (1977) is de nieuwe artistiek directeur van IDFA. De in Syrië geboren Nyrabia kreeg in de documentairewereld bekendheid als producent, festivaldirecteur, curator en mentor.

  12345...1020304047