Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(324)

  Amsterdams Filmmenu presenteert: studiedag Filmdidactiek voor vo en mbo

  De mogelijkheden van film zijn grenzeloos, ook in het onderwijs. Tijdens deze studiedag worden docenten gedurende enkele uren ondergedompeld in de wereld van film en didactiek. 

  TV5MONDE workshop tijdens IDFA

  Docenten Frans opgelet! TV5MONDE, de Franstalige televisiezender, organiseert op vrijdag 24 november een speciale TV5MONDE workshop tijdens IDFA 2017 en nodigt jullie uit.

  Selectie IDFA Forum bekend

  De selectie voor het IDFA Forum is bekend. Voor de jaarlijkse internationale co-financierings- en productiemarkt zijn 57 projecten uitgekozen. Het Forum vindt plaats van 20 tot en met 22 november in het Compagnietheater in Amsterdam. 

  Amal openingsfilm IDFA 2017

  De openingsfilm van IDFA 2017 is bekend: Amal van Mohamed Siam. De opening vindt plaats op 15 november in Koninklijk Theater Carré. 

  IDFA in het Van Gogh

  IDFA is vrijdag 27 oktober te gast in het Van Gogh Museum, met een speciale selectie films. Dat gebeurt in het bruisende Vincent op Vrijdag programma. 

  IDFA tijdens ADE in Melkweg

  Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) kun je bijkomen en opladen met IDFA-documentaires in de Melkweg Cinema. Van 18 tot en met 21 oktober draaien er zes spetterende films over en met muzikanten.

  Selectie en jury's IDFA 2017 bekend

  • Festival
  • 9 oktober 2017
  • de redactie / Foto Felix Kalkman

  De selectie voor IDFA 2017 is afgerond. Alle verschillende competities en programma’s zijn ingevuld en hier te bekijken. Ook de jury’s voor competities zijn bekend.

  Volle aandacht voor cinematografie op IDFA

  Gevestigde filmmakers en nieuw talent geven een inkijkje in hun cameravoering in het programma Camera in Focus, dat speciale aandacht geeft aan de cinematografie in documentaire. Tien cameramannen en -vrouwen zullen het publiek vertellen over hun eigenzinnige en inspirerende manieren om een verhaal in beeld te brengen.

  Raed Andoni: ‘We hebben het beeld van de gevangenis getransformeerd’

  • Festival
  • 2 oktober 2017
  • Nicole Santé / Foto's Felix Kalkman

  ‘Het was een extreme ervaring’, vertelde regisseur Raed Andoni na de speciale IDFA voorpremière van Ghost Hunting, afgelopen 26 september in het Amsterdamse Tuschinski. De documentaire, op IDFA 2017 te zien, toont het louterende en emotionele maakproces van een film over de beruchte Moscobiya-gevangenis in West-Jeruzalem. Net als de gehele cast is Andoni een ex-gedetineerde.

  Dertig jaar IDFA en afscheid Ally Derks

  IDFA bestaat dit jaar dertig jaar. Dat wordt gevierd met film en feest in De Balie, de plek waar het festival begon. Er is een speciaal jubileumprogramma in samenwerking met De Balie, onder de noemer The Visual Voice, waar 18 belangrijke documentairemakers hun medewerking aan verlenen. Van 18 tot en met 21 november leiden zij door hen geselecteerde films in en praten ze over de toekomst.

  12345...10203033