Nieuws

  Filter
  Categorie
  Alle berichten(260)

  Topdocumentaires op het plein voor Pakhuis de Zwijger

  Pakhuis de Zwijger sluit ook dit jaar weer het culturele seizoen af met een programma openluchtvertoningen van negen unieke documentaires uit het IDFA-programma. De vertoningen vinden iedere avond vanaf 22.00 uur plaats op het plein voor Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179, Amsterdam). Toegang is gratis!

  Ed Lachman is tutor tijdens IDFAcademy Summer School

  De gerenommeerde cameraman Ed Lachman zal één van de acht tutors zijn tijdens de IDFAcademy Summer School 2017. We zijn zeer gelukkig dat een van 's werelds beste directors of photography naar Amsterdam komt om zijn kennis te delen met de groep jonge documentairetalenten.

  De winnaars van Mobile and Interactive 60 Seconds zijn bekend

  Afgelopen winter lanceerden NFB, ARTE en IDFA's DocLab een gezamenlijke 'call for ideas' voor digitale creatieven van over de hele wereld. De uitdaging: maak een interactieve ervaring over mobiliteit waarbij je de eigenschappen van een smartphone ten volle benut. Vandaag zijn de tien winnaars bekendgemaakt, die het budget krijgen om hun projecten in de komende maanden daadwerkelijk te maken. De projecten zullen in november op IDFA DocLab in première gaan en vervolgens wereldwijd op mobiele schermen beschikbaar worden.

  Filmmaker Raoul Peck over I Am Not Your Negro

  IDFA sprak met regisseur Raoul Peck over zijn documentaire I Am Not Your Negro. De filmmaker was begin mei in Nederland bij een speciale vertoning van de film, die gebaseerd is op James Baldwins niet afgemaakte manuscript Remember This House.

  Livestream: Update or Die conferentie

  Schakel deze vrijdag in voor Update or Die, een eendaagse conferentie over de conservering van interactieve documentaires en het toekomstbestendig maken van nieuwe digitale vormen. De conferentie is samengesteld door het MIT Open Documentary Lab en het Phi Centre in Montréal, in samenwerking met IDFA DocLab.

  Benjamin Barber (77) overleden

  Op 24 april 2017 overleed Benjamin Barber. De Amerikaanse politicoloog en auteur stond bekend om zijn pleidooi voor een andere inrichting van de samenleving, met een grote rol voor de burgemeesters van de wereld. Tijdens IDFA 2015 was Barber  een speciale gast, naar aanleiding van het twintigjarig jubileum en een heruitgave van zijn boek Jihad versus McWorld. 

  Deelnemers geselecteerd voor IDFAcademy Summer School 2017

  Zestien projecten zijn geselecteerd voor de IDFAcademy Summer School 2017. Tijdens de Summer School, die van 3 t/m 8 juli plaatsvindt in Amsterdam, krijgen aanstormende documentaire-talenten van over de hele wereld de kans om hun projecten te ontwikkelen onder begeleiding van gerenommeerde filmprofessionals.

  Nieuwe bestuursleden IDFA

  Femke Halsema en Joumana El Zein Khoury zijn nieuwe bestuursleden van IDFA. Sinds maart 2017 hebben ze de plaatsen ingenomen van Jacqueline Gerritsma en Barbara Visser. Gerritsma nam na 8 jaar afscheid en Visser is in 2017 werkzaam als interim artistiek directeur bij IDFA.

  MovieZone zoekt juryleden (12-14 jaar)

  Roep leerlingen op om gratis te jureren voor de Young Audience Award jurydag op 7 mei met Ko Zandvliet en Jonas Smulders in EYE. De jongeren kijken drie films op één dag en kiezen (samen met andere jury’s in Europa) de beste jeugdfilm van het jaar.

  Twaalf films krijgen steun van IDFA Bertha Fund

  Het IDFA Bertha Fund heeft de uitslag van de selectieronde van februari 2017 bekendgemaakt. Twaalf films afkomstig uit landen als Myanmar, Wit-Rusland, Algerije en Jordanië worden via het programma IBF Classic ondersteund.

  12...26