Nieuws

  Filter
  Categorie
  Resultaten(310)

  IDFA Bertha Fund steunt 13 nieuwe projecten

  Het IDFA Bertha Fund heeft de resultaten bekendgemaakt van de selectiesrondes van mei. Seven documentaire projecten uit landen als Rwanda, Syrië en India worden gesteund via IBF Classic. Nog eens zes projecten krijgen steun via het traject IBF Europe: International Co-production support.

  Verslag Summer School: 'Zij leren mij meer dan omgekeerd'

  “Het stokje wordt doorgegeven”, concludeert regisseur en tutor Kim Longinotto aan het slot van de IDFAcademy Summer School. Zestien projecten en hun makers werden van 3 tot en met 8 juli intensief begeleid in Amsterdam.

  Amsterdams Filmmenu presenteert: studiedag Film in de klas PO

  Het Amsterdams Filmmenu ziet de grenzeloze mogelijkheden van film in het onderwijs en organiseert daarom een speciale studiedag Film voor PO docenten op woensdag 18 oktober.

  IDFAcademy & NPO-fonds Workshop presenteert deelnemers en tutors 2017

  In deze nieuwe workshop van IDFA en het NPO-fonds ontwikkelen zes jonge talenten de komende maanden onder begeleiding van professionals een filmplan.

  Topdocumentaires op het plein voor Pakhuis de Zwijger

  Pakhuis de Zwijger sluit ook dit jaar weer het culturele seizoen af met een programma openluchtvertoningen van negen unieke documentaires uit het IDFA-programma. De vertoningen vinden iedere avond vanaf 22.00 uur plaats op het plein voor Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179, Amsterdam). Toegang is gratis! De docs zijn Engels ondertiteld of gesproken.

  Ed Lachman is tutor tijdens IDFAcademy Summer School

  De gerenommeerde cameraman Ed Lachman zal één van de acht tutors zijn tijdens de IDFAcademy Summer School 2017. We zijn zeer gelukkig dat een van 's werelds beste directors of photography naar Amsterdam komt om zijn kennis te delen met de groep jonge documentairetalenten.

  De winnaars van Mobile and Interactive 60 Seconds zijn bekend

  Afgelopen winter lanceerden NFB, ARTE en IDFA's DocLab een gezamenlijke 'call for ideas' voor digitale creatieven van over de hele wereld. De uitdaging: maak een interactieve ervaring over mobiliteit waarbij je de eigenschappen van een smartphone ten volle benut. Vandaag zijn de tien winnaars bekendgemaakt, die het budget krijgen om hun projecten in de komende maanden daadwerkelijk te maken. De projecten zullen in november op IDFA DocLab in première gaan en vervolgens wereldwijd op mobiele schermen beschikbaar worden.

  Filmmaker Raoul Peck over I Am Not Your Negro

  IDFA sprak met regisseur Raoul Peck over zijn documentaire I Am Not Your Negro. De filmmaker was begin mei in Nederland bij een speciale vertoning van de film, die gebaseerd is op James Baldwins niet afgemaakte manuscript Remember This House.

  Livestream: Update or Die conferentie

  Schakel deze vrijdag in voor Update or Die, een eendaagse conferentie over de conservering van interactieve documentaires en het toekomstbestendig maken van nieuwe digitale vormen. De conferentie is samengesteld door het MIT Open Documentary Lab en het Phi Centre in Montréal, in samenwerking met IDFA DocLab.

  Benjamin Barber (77) overleden

  Op 24 april 2017 overleed Benjamin Barber. De Amerikaanse politicoloog en auteur stond bekend om zijn pleidooi voor een andere inrichting van de samenleving, met een grote rol voor de burgemeesters van de wereld. Tijdens IDFA 2015 was Barber  een speciale gast, naar aanleiding van het twintigjarig jubileum en een heruitgave van zijn boek Jihad versus McWorld. 

  12345...10203031